Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan bez kaveza

Posjetite prihvatilište Noine arke i prošećite pse koji čekaju dom

Foto: Privatni album
1/2
02.05.2019.
u 17:40

'Noina arka naš je jedini dom, u kavezu svatko je svom. Želimo s tobom van, bar na jedan cijeli dan', piše u pozivu na akciju koja će se održati u subotu 4. svibnja od 10 do 16 sati

U prihvatilištu Noine arke, najstarije hrvatske udruge za zaštitu životinja, živi 60 pasa. Kavezi su njihov jedini dom, a kako bi im olakšali čekanje udomitelja u subotu 4. svibnja organiziraju Dan bez kaveza.

– Neki od pasa s nama su cijeli svoj život. Kavezi su njihov jedini dom. Iako se svakodnevno brinemo o njima, hranimo ih, čistimo i izvodimo u šetnju, oni na kraju dana opet ostaju sami u svojim kavezima. Iz dana u dan nestrpljivo čekaju da netko pokuca na njihova vrata. Njihove oči mole da ih netko uoči. Za samo jednu šetnju oni daju svu svoju ljubav. To je osjećaj koji se ne može kupiti. Zato dođite, prošećite naše super njuške i poklonite nezaboravan dan i njima i sebi – kažu u svom pozivu iz Noine arke i dodaju kako je cilj Dana bez kaveza osvijestiti javnost o posljedicama nebrige za životinje, promovirati volontiranje i ono najvažnije – pronaći dom napuštenim životinjama.

Od 10 do 16 sati moći ćete upoznati pse, prošetati se s njima šetnicama oko prihvatilišta u Dumovcu, a na sva pitanja o njuškama odgovarat će vam volonteri. Pobrinut će se volonteri i za slatke zalogaje, a moći ćete saznati i kako je biti volonter i kako i vi to možete postati. Noina arka brine se o napuštenim, ranjenim, zlostavljanim, odbačenim i skotnim životinjama, a već 36 godina na njezinom je čelu predsjednica Helena Fink.

Do prihvatilišta u Franjčevićevoj ulici možete doći i autobusnom linijom broj 276, koja vozi s Kvaternikova trga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije