Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi natječaj

Ponovno se bira šef ekspertne skupine za obrazovnu reformu

Područna osnovna škola Vidovec
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
16.01.2018.
u 07:14

Uz 12 članova Ekspertne radne skupine, koji se biraju, imenovat će se i četiri člana na prijedlog premijera, ministrice i studentskih tijela

Novi natječaj za izbor voditelja Ekspertne radne skupine zadužene za provedbu kurikulne reforme službeno je raspisan u ponedjeljak. Nakon Borisa Jokića, prvog voditelja ERS-a, pa imenovane Jasminke Buljan Culej, u obrazovnoj reformi ponovno natječajem tražimo voditelja ili voditeljicu i dodatnih 16 članova Ekspertne radne skupine.

Naime, iako se do sada neprestano provlačila stručnost kao nužan preduvjet za provedbu reforme, pa se i prethodnim voditeljima secirao svaki detalj životopisa, novim natječajem uz 12 članova Ekspertne radne skupine koji se biraju, kao novitet ovog natječaja, imenovat će se i dodatna četiri člana.

Tako će uz 12 članova i novoimenovanog voditelja ili voditeljicu o provedbi kurikulne reforme, o njezinu sadržaju i realizaciji odlučivati i po jedan stručnjak iz Ureda predsjednika Vlade koji će se birati na prijedlog predsjednika Vlade, jedan stručnjak iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, koji će se imenovati na prijedlog ministrice znanosti i obrazovanja, a među članove Ekspertne radne skupine ulaze i predsjednik Hrvatskoga studentskog zbora i predsjednik Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola.

Prema uvjetima, budući članovi Ekspertne radne skupine moraju imati desetogodišnje iskustvo u odgoju i obrazovanju stečeno radom u nastavi ili na odgojno-obrazovnim poslovima, dok kandidati koji će se prijaviti za voditelja moraju imati iskustvo u vođenju projektnih timova i upravljanju projektima u odgoju i obrazovanju. Među novostima ovog natječaja jest i činjenica da će se sve prijave kandidata objaviti online pa će tako podaci o kandidatima koji prođu provjeru, kao i svi prilozi i dokazi o ispunjavanju uvjeta, biti svima dostupni i javni.

Komentara 2

BU
Budak
08:51 16.01.2018.

I tsko će se birati i birati dok sve propadne ...

AD
adrad
08:46 16.01.2018.

Sada se vidi da nije problem u do sada izabranima nego u onima koji ih izabiru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije