Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ponovno se bira šef ekspertne skupine za obrazovnu reformu

Uz 12 članova Ekspertne radne skupine, koji se biraju, imenovat će se i četiri člana na prijedlog premijera, ministrice i studentskih tijela
16. siječnja 2018. u 07:14 2 komentara 255 prikaza
Područna osnovna škola Vidovec
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Novi natječaj za izbor voditelja Ekspertne radne skupine zadužene za provedbu kurikulne reforme službeno je raspisan u ponedjeljak. Nakon Borisa Jokića, prvog voditelja ERS-a, pa imenovane Jasminke Buljan Culej, u obrazovnoj reformi ponovno natječajem tražimo voditelja ili voditeljicu i dodatnih 16 članova Ekspertne radne skupine.

Zvonko Kusić ISTANBULSKA KONVENCIJA Jokić prozvao Kusića pa se oglasio HAZU: Izjava Vijeća nije službeni stav Akademije

Naime, iako se do sada neprestano provlačila stručnost kao nužan preduvjet za provedbu reforme, pa se i prethodnim voditeljima secirao svaki detalj životopisa, novim natječajem uz 12 članova Ekspertne radne skupine koji se biraju, kao novitet ovog natječaja, imenovat će se i dodatna četiri člana.

Tako će uz 12 članova i novoimenovanog voditelja ili voditeljicu o provedbi kurikulne reforme, o njezinu sadržaju i realizaciji odlučivati i po jedan stručnjak iz Ureda predsjednika Vlade koji će se birati na prijedlog predsjednika Vlade, jedan stručnjak iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, koji će se imenovati na prijedlog ministrice znanosti i obrazovanja, a među članove Ekspertne radne skupine ulaze i predsjednik Hrvatskoga studentskog zbora i predsjednik Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola.

Prema uvjetima, budući članovi Ekspertne radne skupine moraju imati desetogodišnje iskustvo u odgoju i obrazovanju stečeno radom u nastavi ili na odgojno-obrazovnim poslovima, dok kandidati koji će se prijaviti za voditelja moraju imati iskustvo u vođenju projektnih timova i upravljanju projektima u odgoju i obrazovanju. Među novostima ovog natječaja jest i činjenica da će se sve prijave kandidata objaviti online pa će tako podaci o kandidatima koji prođu provjeru, kao i svi prilozi i dokazi o ispunjavanju uvjeta, biti svima dostupni i javni.

Milan Bandić ODGOVOR Bandić: Ne znam zakaj se Divjak upikala, mi smo za vjeronauk i informatiku Blaženka Divjak Divjak Bandiću: Ne mogu polemizirati o reformi s nekim tko ne vlada osnovnim pojmovima Vjeroučitelj Krešimir Bagarić STIGAO DOPIS SUDA Roditelji 15 učenika odazvali se hitnom sastanku zbog slučaja profesora vjeronauka
Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
  • orao21:

    I tsko će se birati i birati dok sve propadne ...

  • adrad:

    Sada se vidi da nije problem u do sada izabranima nego u onima koji ih izabiru.