Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGAO DOPIS SUDA

Roditelji 15 učenika odazvali se hitnom sastanku zbog slučaja profesora vjeronauka

Vjeroučitelj Krešimir Bagarić
Foto: Facebook
09.01.2018.
u 07:03

Nakon što je snimka vjeroučitelja Krešimira Bagarića koji se govorom mržnje obraćao učenicima na satu, izašla u javnost, a on dobio izvanredan otkaz, učenici su jednu učenicu optužili da je ona snimala vjeroučitelja

Hoće li ili neće svjedočiti na sudu protiv svog dojučerašnjeg profesora vjeronauka roditelji učenika osmog razreda zagrebačke Osnovne škole Matija Gubec na održanom jučerašnjem hitnom roditeljskom sastanku nisu se izjašnjavali.

Dapače, ta je tema pala u drugi plan iako je na adresu škole pristigao dopis suda za kontaktima roditelja učenika, kako bi provjerili ima li onih spremnih posvjedočiti izgovorenim riječima profesora na satu vjeronauka. Prema dosadašnjim neslužbenim informacijama dvoje je učenika iz razreda spremno svjedočiti.

I roditelji i ravnateljica škole Ljiljana Klinger svijesti su - sada zajedničkim snagama moraju reagirati kako bi se optužbe među učenicima smanjile, a neprimjerene poruke, koje ispisuju na društvenim mrežama prestale.

Podsjetimo, nakon što je snimka vjeroučitelja Krešimira Bagarića koji se govorom mržnje obraćao učenicima na satu, izašla u javnost, a on dobio izvanredan otkaz, učenici su jednu učenicu iz razreda optužili da je ona snimala vjeroučitelja, te joj proslijedili poruke neprimjerena sadržaja, jednu između ostalog u kojoj joj pišu da će je nabiti na kolac, bez obzira koliko se ona trudila uvjeriti ih da ono što je bilo na satu vjeronauka nije nimalo primjereno.

Učenici su tim neprimjerenim porukama parafrazirali bivšeg vjeroučitelja, svijesti su to i ravnateljica škole i sami roditelji.

Ravnateljica Ljiljana Klinger poručuje, s djecom će se u školi raditi na primjerenom sadržaju i prihvatljivoj komunikaciji na društvenim mrežama. Dapače, to je njihov zajednički zaključak, nakon, kaže ravnateljica, iznimno korektnog jučerašnjeg roditeljskog sastanka koji je sazvan i prije početka drugog polugodišta. Od 21 učenika, sastanku su se odazvali roditelji 15 učenika.

- Roditelji shvaćaju ozbiljnost situacije i zato je dogovor da ćemo ovaj problem zajednički rješavati, raditi na odgovornosti i na samoj
komunikaciji među učenicima. Dapače odaziv ovom hitnom sastanku potvrdio je brigu roditelja, a našom jučerašnjom komunikacijom jako sam zadovoljna - poručila je za Večernji list ravnateljica Osnovne škola Matija Gubec, Ljiljana Klinger.

Koliko su uspješni u tome, i roditelji i ravnateljica, provjerit će na novom roditeljskom sastanku koji je zakazan za dva tjedna, tjedan dana od početka drugog polugodišta.

 

 

Komentara 10

DU
Deleted user
08:44 09.01.2018.

Ajde molim vas, u normalnim državama ovakvim stvarima se bave zadužene službe, a ne trese se zbog toga cijela država. Hrvatska - jedinstvena po radu države protiv same sebe i stanovnika po radu protiv samih sebe.

MI
misho32
09:48 09.01.2018.

to je nevjerojatno kakvu su aferu učinili od jedne bezvezne , neprimjerene izjave jednog vjeručitelja . ne samo da je pod hitno ostao bez posla , već je i zatvoren zbog toga.Aevo sada se i od roditelja traži da seda se izjasne i osude vjeroučitelja . Pa taj vjeroučitelj je rekao samo ono što misli sav hrvatski narod , a to da je država morala već odavno pokrenuti postupke protiv veleizdajnika Mesića , Pusićke i dr. a da se brojne prijave za veleizdaju drže u ladicama.

MA
matti
10:31 09.01.2018.

Pa kakvu bi onda Mesic i Pusic trebali dobiti???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije