Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVOR

Bandić: Ne znam zakaj se Divjak upikala, mi smo za vjeronauk i informatiku

Milan Bandić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
14.01.2018.
u 21:43

Bandić je u četvrtak održao konferenciju na medije gdje je govorio o kurikularnoj reformi i informatici.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odgovorio je ministrici Blaženki Divjak koja je nedavno poručila kako o reformi ne želi polemizirati s nekim tko ne vlada osnovnim pojmovima.

- Ne znam zakaj se ona upikala, mi smo u stranci i ja osobno i za vjeronauk i za informatiku. Ali ne za informatiku kakvu zagovara ministrica Divjak - radeći od kurikularne reforme revolucionarnu parolu, mimo zakona - kazao je Bandić za HRT.

Upitao je kako ministrica može na Povjerenstvu na pitanje 'Po kojem se zakonu u škole uvodi informatika?' odgovoriti: "Jer sam ja tako odlučila". Dodao je kako koalicija s vladajućima zbog ovog slučaja nije dovedena u pitanje.

Bandić je u četvrtak održao konferenciju na medije gdje je govorio o kurikularnoj reformi i informatici.

- Od jedne potrebne kurikularne reforme uspjela se napraviti revolucionarna parola bez cilja i sadržaja, a to je opasnost za ovu zemlju. Iza te parole kriju se partikularni interesi pojedinaca. Htio bih znati koliko će to koštati, tko će to platiti i hoće li biti u funkciji. Po kojem je zakonu uvedena informatika? Nema uporišta u zakonu. Osim ako nam je namjera da istjeramo vjeronauk, a uvedemo informatiku. Ali ima mjesta za vjeronauk kao izborni predmet – rekao je Bandić nedavno na konferenciji za novinare.

Milan Bandić
1/7

Komentara 47

MI
Mimizo
22:55 14.01.2018.

bandić je legenda a ljevičari neka pate a vjeronauk ne smije nitko izbaciti po cjenu novih izbora

SO
sohnahoakasaa
23:35 14.01.2018.

Nije Bandić jedini koji nikad nebu kajkavac. Stotine tisuća bandića mi slušamo svaki dan. Za ovu temu je to nebitno već je bitno ono kaj je htel reći i zakaj se pravite bedasti? Valjda zato kaj se slažete da divjakičkaa pokušava napraviti na silu ono što ovaj narod ne želi. Ona i 'plenki škvadra' sa 32000 glasova teroriziraju Hrvate u svim segmentima načina življenja i našeg bitka. Neprihvatljivo je da se roditeljima uskraćuju prava da odlučno kažu NE protiv nametanja krivog svjetonazora i odgoja koji je ovom narodu Ustavom zagarantiran i Poveljom UNa.

DU
Deleted user
22:02 14.01.2018.

Upikala??? Vrmla bum!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije