Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bandić: Ne znam zakaj se Divjak upikala, mi smo za vjeronauk i informatiku

Bandić je u četvrtak održao konferenciju na medije gdje je govorio o kurikularnoj reformi i informatici.
14. siječnja 2018. u 21:43 49 komentara 6938 prikaza
Milan Bandić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odgovorio je ministrici Blaženki Divjak koja je nedavno poručila kako o reformi ne želi polemizirati s nekim tko ne vlada osnovnim pojmovima.

Zagreb: Konferencija Stranke rada i solidarnosti o vjeroučitelju Bagariću i ministrici Divjak 'Govor sramotan, ali...' Bandić: Želi li se izbaciti vjeronauk da se uvede informatika?

- Ne znam zakaj se ona upikala, mi smo u stranci i ja osobno i za vjeronauk i za informatiku. Ali ne za informatiku kakvu zagovara ministrica Divjak - radeći od kurikularne reforme revolucionarnu parolu, mimo zakona - kazao je Bandić za HRT.

Upitao je kako ministrica može na Povjerenstvu na pitanje 'Po kojem se zakonu u škole uvodi informatika?' odgovoriti: "Jer sam ja tako odlučila". Dodao je kako koalicija s vladajućima zbog ovog slučaja nije dovedena u pitanje.

Bandić je u četvrtak održao konferenciju na medije gdje je govorio o kurikularnoj reformi i informatici.

- Od jedne potrebne kurikularne reforme uspjela se napraviti revolucionarna parola bez cilja i sadržaja, a to je opasnost za ovu zemlju. Iza te parole kriju se partikularni interesi pojedinaca. Htio bih znati koliko će to koštati, tko će to platiti i hoće li biti u funkciji. Po kojem je zakonu uvedena informatika? Nema uporišta u zakonu. Osim ako nam je namjera da istjeramo vjeronauk, a uvedemo informatiku. Ali ima mjesta za vjeronauk kao izborni predmet – rekao je Bandić nedavno na konferenciji za novinare.

Milan Bandić
1 / 7
Bandić LANA KOVAČEVIĆ Informatika i vjeronauk uznemirili Milana Bandića Blaženka Divjak Divjak Bandiću: Ne mogu polemizirati o reformi s nekim tko ne vlada osnovnim pojmovima Tomislav Stojak, predsjednik zagrebačkog HNS-a 'Niz neistina' HNS: Bandiću, to što govorite nema veze sa zdravim razumom
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • Mimizo:

    bandić je legenda a ljevičari neka pate a vjeronauk ne smije nitko izbaciti po cjenu novih izbora

  • sohnahoakasaa:

    Nije Bandić jedini koji nikad nebu kajkavac. Stotine tisuća bandića mi slušamo svaki dan. Za ovu temu je to nebitno već je bitno ono kaj je htel reći i zakaj se pravite bedasti? Valjda zato kaj se slažete da divjakička ... prikaži još!a pokušava napraviti na silu ono što ovaj narod ne želi. Ona i 'plenki škvadra' sa 32000 glasova teroriziraju Hrvate u svim segmentima načina življenja i našeg bitka. Neprihvatljivo je da se roditeljima uskraćuju prava da odlučno kažu NE protiv nametanja krivog svjetonazora i odgoja koji je ovom narodu Ustavom zagarantiran i Poveljom UNa.

  • Deleted user:

    Upikala??? Vrmla bum!