Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Divjak Bandiću:

Ne mogu polemizirati o reformi s nekim tko ne vlada osnovnim pojmovima

Blaženka Divjak
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/2
11.01.2018.
u 15:38

Bandić je na konferenciji za novinare ustvrdio da se informatika u škole uvodi kako bi se izbacio vjeronauk te da se slučaj vjeroučitelja Krešimira Bagarića koristi za stvaranje krizne situacije i progon vjeroučitelja

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je u četvrtak kako ne može o obrazovnoj reformi polemizirati s nekim "tko ne vlada osnovnim pojmovima i konceptima", zamoljena da prokomentira optužbe koje je zagrebački gradonačelnik Milana Bandića iznio na konferenciji za novinare sazvanoj na temu "Vjeroučitelj Bagarić ukrao je Božić, ministrica Divjak školske praznike".

"Žao mi je, ali doista ne mogu polemizirati o obrazovnoj reformi s nekim tko ne vlada osnovnim pojmovima i konceptima. Gospodin Bandić je sve svoje adute pokazao onoga trenutka kad je na upit Ministarstva o planovima Zagreba za opremanje škola, Grad odgovorio - 0 kn", odgovorila je ministrica Divjak na upit Hine.

Bandić je na konferenciji za novinare ustvrdio da se informatika u škole uvodi kako bi se izbacio vjeronauk te da se slučaj vjeroučitelja Krešimira Bagarića, kojeg je snimilo jedno dijete u OŠ Matija Gubec kako na nastavi širi govor mržnje, koristi za stvaranje krizne situacije i progon vjeroučitelja.

Osim toga, Bandić je ustvrdio da "oni koji okupiraju javni prostor, ne ostavljaju mjesta za prava pitanja". 

"Uzurpirajući medijski prostor, provodi se nabavka računalne opreme bez natječaja. Skriva se samovolja i partikularni interesi određenih političkih stranaka. Imam osjećaj da sve skupa ima jedan cilj, kako zatrti nacionalni identitet", rekao je Bandić.

Blaženka Divjak
1/7

Komentara 15

LU
lukadragan
17:55 11.01.2018.

Kada su u pitanju HNS-ovci, to je tako. Njima ne trebaju natječaji za nabavu računala oni imaju svoje ljude.

MI
misho32
19:13 11.01.2018.

ta uporno poziva se na to da je politički neutralna i da se reforma školstva provodi bez uticaja politike , a istjerala je iz ekipe sve koji su drugog svjetonazora odnosno nisu njenog političkog uvjerenja.

Avatar dobry
dobry
20:30 11.01.2018.

Bandić, lukavi capo di tutti capi hercegmaf.i.je. On i Vaso kroje sudbinu Zagreba i najmoćniji su vladajući "par kumova" u Hrvatskoj. Do kada Zagrepčani!!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije