Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Policija u akciji: U Vrgorcu provjeravaju prebivališta građana

Na prošlim parlamentarnim izborima na popisu birača grada Vrgorca bilo je oko 7.100 osoba, a na vrgorskom području živi oko pet tisuća punoljetnih građana.
21. veljače 2013. u 20:49 13 komentara 10 prikaza
'21.12.2012., Zagreb - Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojic govorio je danas na konferenciji za medije o rezultatima istrage u aferi Izlisti.   Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
Foto: 'Patrik Macek/PIXSELL'

Policija na području Vrgorca trenutačno provodi veliku akciju. Naime, brišu sve lažno prijavljene građane, javlja HRT, a tu im je informaciju potvrdio i ministar policije Ranko Ostojić. Kazao je kako se takve akcije ne provode samo na vrgoračkom kraju nego diljem Hrvatske otkad je na snagu stupio novi Zakon o prebivalištu.

Na prošlim parlamentarnim izborima na popisu birača grada Vrgorca bilo je oko 7.100 osoba, a na vrgorskom području živi oko pet tisuća punoljetnih građana.

>> Bauk: Izjednačit ćemo birački popis sa stvarnim stanjem

Zanimljivo
Maknuli su tepih iz sobe, a ono što ih je dočekalo ispod iznenadilo mnoge: 'Nekada je bilo popularno'
G
PASTELNO PROLJEĆE
Guess nagradni natječaj - uslikaj svoju kombinaciju i osvoji nagrade!
  • mare0801:

    iako će svima na pamet prvo pasti izbori i glasanje,najveći razlog ovog prijavljivanja je korištenje raznih socijalnih privilegija,tipa zdravstvena skb,naknade za nezaposlene,dječji doplatci itd,itd.

  • Spectator:

    Ne radi se samo o Vrgorcu i o popisima birača. Daleko je veći problem " lažno prijavljivanje prebivališta" zbog izbjegavanja plaćanja veće stope prireza, čime direktno gube lokalne zajednice i to ne mali novac. Na pr. u Zagrebu je prirez ... prikaži još! 18%, a prijavite li se na pr. u Jastrebarskom, on je 9%. Time se oštećuje lokalna zajednica u Zagrebu, Jastrebarsko neopravdano dobiva novac, a "lažno prijavljeni" prebivatelj si uvećava plaću, ili mirovinu za na pr. 200-300kn/ mjesečno ! Nije uopće malo! Masa ljudi ima prijavljeno prebivalište tamo gdje u stvari ne živi ( vikendice, stanovi na moru, kuće na selu....). Isto se provjerava samo u slučajevima kada nekoga treba politički diskvalificirati, ili ocrniti - kao, samo taj vara !

  • macica1:

    mislim da ste trebali početi od Vukovara!