Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lažni birači

Policija u akciji: U Vrgorcu provjeravaju prebivališta građana

'21.12.2012., Zagreb - Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojic govorio je danas na konferenciji za medije o rezultatima istrage u aferi Izlisti.   Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
21.02.2013.
u 20:49

Na prošlim parlamentarnim izborima na popisu birača grada Vrgorca bilo je oko 7.100 osoba, a na vrgorskom području živi oko pet tisuća punoljetnih građana.

Policija na području Vrgorca trenutačno provodi veliku akciju. Naime, brišu sve lažno prijavljene građane, javlja HRT, a tu im je informaciju potvrdio i ministar policije Ranko Ostojić. Kazao je kako se takve akcije ne provode samo na vrgoračkom kraju nego diljem Hrvatske otkad je na snagu stupio novi Zakon o prebivalištu.

Na prošlim parlamentarnim izborima na popisu birača grada Vrgorca bilo je oko 7.100 osoba, a na vrgorskom području živi oko pet tisuća punoljetnih građana.

>> Bauk: Izjednačit ćemo birački popis sa stvarnim stanjem

Ključne riječi

Komentara 13

MA
mare0801
06:04 22.02.2013.

iako će svima na pamet prvo pasti izbori i glasanje,najveći razlog ovog prijavljivanja je korištenje raznih socijalnih privilegija,tipa zdravstvena skb,naknade za nezaposlene,dječji doplatci itd,itd.

SP
Spectator
07:23 22.02.2013.

Ne radi se samo o Vrgorcu i o popisima birača. Daleko je veći problem " lažno prijavljivanje prebivališta" zbog izbjegavanja plaćanja veće stope prireza, čime direktno gube lokalne zajednice i to ne mali novac. Na pr. u Zagrebu je prirez 18%, a prijavite li se na pr. u Jastrebarskom, on je 9%. Time se oštećuje lokalna zajednica u Zagrebu, Jastrebarsko neopravdano dobiva novac, a "lažno prijavljeni" prebivatelj si uvećava plaću, ili mirovinu za na pr. 200-300kn/ mjesečno ! Nije uopće malo! Masa ljudi ima prijavljeno prebivalište tamo gdje u stvari ne živi ( vikendice, stanovi na moru, kuće na selu....). Isto se provjerava samo u slučajevima kada nekoga treba politički diskvalificirati, ili ocrniti - kao, samo taj vara !

MA
macica1
21:05 21.02.2013.

mislim da ste trebali početi od Vukovara!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije