Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podignuta optužnica

Policajac pomogao krivolovcima, a ravnatelji sređivali zapošljavanja

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
21.07.2020.
u 15:42

Koristeći svoj autoritet kao policajca, D.P. je zatražio od policijskih službenika da evidentiraju da je počinitelj prilikom zaustavljanja posjedovao urednu dokumentaciju

Protiv 10 osoba USKOK je u Osijeku podigao optužnicu, a među njima su i ravnatelj NP Brijuni Marno Milotić te prvi čovjek PP Kopački rit Tomislav Bogdanović. Ravnatelja Bogdanovića tereti se da je lani, prilikom zapošljavanja čuvara prirode, dao okrivljenom A.M. (49) pisani test na uvid prije testiranja, kako bi mu omogućio najbolju rezultat i time zapošljavanje. Usto, optužen je da je od kolege Milotića iz NP Brijuni zatražio da, bez natječaja, zaposli njegovog nećaka kao pomoćnog kuhara, što je ovaj i učinio.

Preostali se okrivljenici, pak, spominju u dijelu optužnice vezanom za krivolov u Baranji, a prvookrivljeni je 53-godišnji policajac granične policije Beli Manastir.

- Nakon što su policijski službenici zatekli jednu osobu kako u automobilu prevozi odstrijeljenu divljač bez potrebne dokumentacije, prvookrivljeni je D.P., na traženje počinitelja prekršaja da mu omogući izbjegavanje odgovornosti, od lovnika P.Ć. (66) u lovačkom društvu iz Kneževih Vinograda zatražio da za tu osobu naknadno pribavi dokumentaciju za lov. Koristeći svoj autoritet kao policajca, D.P. je zatražio od policijskih službenika da u izvješće o postupanju evidentiraju da je počinitelj prekršaja prilikom zaustavljanja posjedovao urednu dokumentaciju za lov, što su oni i učinili – iznosio USKOK iz optužnice. Na kolege je ovaj policajac utjecao, tereti se, i kako bi okrivljenog J.Š. (51) spasio kada je ovaj uhvaćen da prevozi veće količine izlovljene ribe, među kojom i ribe u lovostaju.

Na ovoj optužnici nema imena Josipa Kompanovića, predsjednika Zajednice povratnika Hrvatske, protiv kojega je istraga pokrenuta kad i protiv ostalih. No, doznajemo kako se od njegova progona nije odustalo, već je postupak protiv njega izdvojen, budući da mu je supruga sutkinja na Županijskom sudu u Osijeku.

Komentara 1

Avatar Dara iz Jasenovca
Dara iz Jasenovca
06:04 22.07.2020.

"Afrika sa strujom."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije