Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvije godine kasnije

Podignuta optužnica za smrt trojice radnika u šahtu u Čepinu

Čepin: Dvojica djelatnika smrtno stradala prilikom održavanja prepumpne stanice
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/5
15.07.2020.
u 15:35

Direktora se tereti da kobnog dana nije osigurao osobnu zaštitnu opremu radnicima za silazak u okno i čišćenje rešetke crpne stanice, tereti se

Zbog stravične smrti trojice radnika u kanalizacijskoj crpnoj stanici u Čepinu kod Osijeka prije dvije godine, podignuta je optužnica protiv dvije osobe i jedne tvrtke. Riječ je o 39-godišnjaku, koji je tada bio direktor Urednosti Čepin, zatim 62-godišnjem poslovođi te samom tom komunalom poduzeću.

Direktora se tereti da kobnog dana nije osigurao osobnu zaštitnu opremu radnicima za silazak u okno i čišćenje rešetke crpne stanice. Iako je znao da radnici nemaju potrebnu zaštitnu opremu za silazak u okno crpne stanice, poslovođa je, stoji u optužnici, naložio trojici radnika da odu na teren i očiste začepljenu rešetku crpne stanice. Bio je to početak stravične priče koja je u crno zavila tri obitelji: živote su izgubili Mario Horvat (43), radnik Urednosti Čepin, te Danijel Franjić (42) i Luka Karin (37), zaposlenici Vodovoda Osijek. Pokušavajući si međusobno pomoći, jedan po jedan su padali na dno okna.

- Jedan je radnik sišao u okno te zbog nakupljanja otrovnih plinova i nedostatka kisika izgubio svijest i pao na tlo okna. Potom su se dvojica radnika osječke tvrtke koji su tamo bili, u cilju da pomognu onesviještenom radniku, spustili u okno i također izgubili svijest te pali na tlo – podsjetilo je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku.

Uslijed opisanih propusta i nehajnog postupanja direktora i poslovođe, tereti se, Franjić i Horvat su preminuli na mjestu, a Karin u bolnici, istoga dana. Četvrti radnik, 52-godišnjak, koji je s djelatnicima DVD-a Čepin i Hitne medicinske pomoći izvlačio stradale, zadobio osobito teške tjelesne ozljede.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije