Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽNICA

Zdravko Pevec optužen za krivotvorenje isprava, prijeti mu godina dana zatvora

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
21.07.2020.
u 11:14

Tereti ga se da je nabavio i koristio lažnu ispravu te da je s ciljem da spriječi dokazivanje u upravnom postupku podnio krivotvoreni dokaz znajući da je riječ o krivotvorini

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku podiglo je optužnicu protiv poduzetnika Zdravka Peveca navodeći da je u nakani neistinitog prikazivanja autorskog prava na ime Pevec podnio krivotvoreni dokaz te je zatraženo izricanje kazne od godinu dana zatvora.

Prema navodima iz optužnice Zdravko Pevec je od travnja 2016. do veljače 2018. u nakani da pred Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo neistinito prikaže autorsko pravo na ime Pevec, na neutvrđen način pribavio neistinito sačinjen sporazum između njega i trgovačkog društva Pevec, sada Pevex, iz listopada 2003.

Tim se ugovorom navodno dozvoljavalo da njegovo prezime Pevec koristi poduzeće Pevec d.o.o. Bjelovar kao i njegova povezana poduzeća te je potom Zdravko Pevec taj sporazum, iako je znao da nikada nije sačinjen i nikada nije postojao, priložio sa zahtjevima za proglašenje žigova ništavim.

Zaključno, tereti ga se da je nabavio i koristio lažnu ispravu te da je s ciljem da spriječi dokazivanje u upravnom postupku podnio krivotvoreni dokaz znajući da je riječ o krivotvorini.

Stoga tužiteljstvo Peveca tereti za kazneno djelo krivotvorenja isprave i kazneno djelo protiv pravosuđa – sprječavanje dokazivanja i traži jedinstvena kazna od godinu dana zatvora. Kaznenu prijavu zbog krivotvorenja isprave protiv Peveca trgovačko društvo Pevec, sada Pevex, podiglo je još u lipnju 2018.

Na temelju te kaznene prijave provedeni su izvidi tijekom kojih je pribavljena materijalna dokumentacija, a obavljeni su i obavijesni razgovori s više osoba uključivši i predsjednika Uprave Pevexa Juricu Lovrinčevića. Okrivljenik Zdravko Pevec branio se šutnjom.

Zdravko Pevec i njegova supruga Višnja Pevec bili su i osuđeni su za nepripadnih četiri milijuna kuna otuđenih tvrtki Pevec, a Zdravko Pevec kriv je i za utaju 27 milijuna kuna poreza.

Komentara 3

IN
indije45
13:28 21.07.2020.

Jadni Zdravko. Nije imao veze u politici pa sad cijeli sustav pokazuje mišiće na njemu. Koliko samo pravih pljačkaša i kriminalaca šeće slobodno....jadno je to krivosuđe koje imamo...

Avatar salko1951
salko1951
11:41 21.07.2020.

Krivosuđe opet jaše!!

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
11:41 21.07.2020.

Nedaj se Zdravko i na sudu poruči nešto domoljubno fino.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije