Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anketa

Podržavate li svakodnevni štrajk u školama do ispunjenja zahtjeva?

Štrajk u školama
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/6
19.11.2019.
u 09:13

Vladina posljednja ponuda Sindikatima je povećanje osnovice plaće za 6,12 posto u idućoj godini, izradu analize plaća u javnom sektoru u čijem su okviru i koeficijenti, te sporazum o dodatku na plaću od 2 posto ako Vlada do 30. lipnja ne izmijeni Uredbu o koeficijentima.

Frontalni štrajk u svim školama u cijeloj zemlji nastavit će se svaki dan i to do ispunjenja zahtjeva za povećanjem koeficijenta, najavili su sindikati.

Što vi mislite o tome, podržavate li sindikate i štrajk možete glasati u anketi.

Podržavate li svakodnevni štrajk u školama do ispunjenja zahtjeva?

Vladina posljednja ponuda nudi povećanje osnovice plaće za 6,12 posto u idućoj godini, izradu analize plaća u javnom sektoru u čijem su okviru i koeficijenti, te sporazum o dodatku na plaću od 2 posto ako Vlada do 30. lipnja ne izmijeni Uredbu o koeficijentima. Sindikati pak traže povećanje koeficijenata složenosti poslova za 6,11 posto kako ne bi zaostajali za drugim javnim službama.


 

Ključne riječi

Komentara 43

DD
duda.dudica
11:00 19.11.2019.

Realni sektor ne može snositi toliko opterećenje. Prosvjetari su u svojim zahtjevima izgubili razum. Nema tu suosjećanja za ikoga osim za njih same, pa kako onda očekuju da mi njih podržimo?

BO
bolonjez
10:56 19.11.2019.

Smatram da bi se trebalo reagirati oštrije i tražiti sudsku zabranu štrajka jer ovaj štrajk više nema osnove!! Najviše u ovom procesu pate djeca i ovogodišnji maturanti

Avatar Django
Django
12:19 19.11.2019.

Vlada pod hitno treba provesti tri mjere; 1) povući sve ponude koje je stavila na stol (povećanje svim službama), 2) slijedom toga smanjiti PDV kako je i obećala, te 3) konačno najuriti ministarku prosvjete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije