Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anketa
Povratak na članak

Podržavate li svakodnevni štrajk u školama do ispunjenja zahtjeva?

Vladina posljednja ponuda Sindikatima je povećanje osnovice plaće za 6,12 posto u idućoj godini, izradu analize plaća u javnom sektoru u čijem su okviru i koeficijenti, te sporazum o dodatku na plaću od 2 posto ako Vlada do 30. lipnja ne izmijeni Uredbu o koeficijentima.

Komentari 43

DD
duda.dudica
11:00 19.11.2019.

Realni sektor ne može snositi toliko opterećenje. Prosvjetari su u svojim zahtjevima izgubili razum. Nema tu suosjećanja za ikoga osim za njih same, pa kako onda očekuju da mi njih podržimo?

VL
BO
bolonjez
10:56 19.11.2019.

Smatram da bi se trebalo reagirati oštrije i tražiti sudsku zabranu štrajka jer ovaj štrajk više nema osnove!! Najviše u ovom procesu pate djeca i ovogodišnji maturanti

VL
Avatar Django
Django
12:19 19.11.2019.

Vlada pod hitno treba provesti tri mjere; 1) povući sve ponude koje je stavila na stol (povećanje svim službama), 2) slijedom toga smanjiti PDV kako je i obećala, te 3) konačno najuriti ministarku prosvjete.

VL
MO
Morany
11:11 19.11.2019.

Krajnje je vrijeme da se strajk obustavi, dobili su 6+2%, o cemu vise govore. Djeca stoje doma, roditelji stoje doma, kako ih nije sram?!

VL
KD
KRALJ DMITAR ZVONIMIR_neblok
12:48 19.11.2019.

Podržavam štrajk prosvjetnih djelatnika!

VL
AA
aabbcc
09:37 19.11.2019.

Strajkovati se moze u privatnom sektoru a ne u drzavnom, jer ovaj drugi je protiv samih sebe i to ste trebali naucit iz proslog sistema.

VL
Avatar Cimbula
Cimbula
14:15 19.11.2019.

Djeca trpe štetu jer vlada Republike Hrvatske iz inata ne želi učiteljima izjednačiti plaće sa VSS uhljebima u drugim javnim službama.

VL
ST
stric8
12:06 19.11.2019.

....gdje se izgubio zahtjev vilima ribića sa početka štrajka u kojem je zahtjevao 18% povećanja .... ..... sami zahtjev pokazuje da štrajk nije sindikalni nego politički...

VL
BO
Bogodol
12:39 19.11.2019.

Potrebno je uvesti radnu obvezu, snimiti situaciju u prosvjeti te dijeliti odkaze višku učitelja i nastavnika. Sindikalne vođe djeluju kao da je 45-ta i neka se bave politikom. Ministarki dati zadatak da prekine štrajk, ako nije u stanju smjeniti ju, trebalo ju je smjeniti davno, unazadila je školstvo i posljedice će se osjećati idućih 10 godina. Tko ne želi raditi ne mora, na burzi ima učitelja i nastavnika koji godinama čekaju zapošljenje, a sadašnji 2štimaju" razrede sa 4-15 učenika. Djece je sve manje a prosvjetera sve više. Znam dosta svojih kolega koji su iz privrede otišli raditi u školstvo, ali ne znam niti jednog učitelja i nastavnika koji je iz prosvjete došao u privredu. Pod nikakvu cijenu ne treba vlada pokleknuti.

VL
BA
bakulušić
09:49 19.11.2019.

U Hrvatsko,j jedan zaposleni (koji stvara novu dobit) na leđima nosi sedam umirovljenika, nezaposlenih ili zaposlenih u javnom i državnom sektoru. Ovih sedam bi se trebalo zapitati može li on ispunjavati njihove želje, ma kako opravdane bile.

VL
ST
stric8
12:04 19.11.2019.

...ovo je politički štrajk.... ovo nema veze sa sindikatima .... sindikalni zahtjevi su odavno islunjeni ali sindikati ne potpisuju ....

VL
MO
modovisisajteMaraschino
11:36 19.11.2019.

javni sektor uhljebnički ne bi trebao imati prava štrajka... jedini koji bi trebali imati to pravo su privatni sektor (radnici) i seljaci ali ni oni ne bi smjeli štajkat po sindikalnoj liniji jer su to politički štrajkovi

VL
DU
Deleted user
09:25 19.11.2019.

Trebaju nam kvalitetni nastavnici i nastava. Velika većina mladih je nepismena. Vlast putuje regionom sa koferima kuna , sanira dugove , vraća kredite kako crkve takao i privatnih osoba, kupuje glasače koji nemaju veze sa Hrvatskom tako da i oni koji stvaraju novac u Hrvatskoj imaju pravo na solidnu plaću.

VL
ST
Stiv12345
19:14 19.11.2019.

neradnici, pohlepa vam je idologija a učenici nevažni -sramite se

VL
OM
omniameamecumporto
15:37 19.11.2019.

Otac sam četvero djece i ne podržavam štrajk. Imam tisuću i jedan argument za to. Vidim da su se sada tisuće štrajkaša prebacili na web i glasaju za sebe i tako podižu legitimnost ovoj nečasnoj raboti. Prošla školska godina bila je katastrofalna što se tiče uspjeha maturanata na na oba roka. Tisuće mladih nisu upisale ništa.Tko je za to kriv. Gotovo polovina osmaša i uzima instrukcije jer nemaju predznanje za upis u željenu srednju školu. Isto tako srednjoškolci plaćaju instrukcije istim tim profesorima. Moje je dijete radilo preko praznika kako bi mogla uplatiti instrukcije koje traju po šest sati svake subote do svibnja jer se boji da neće uspjeti kao što njezini prethodnici nisu. To ju je koštalo 2500 kuna, sama je zaradila, a mogla je potrošiti za nešto drugo. Nisam za podizanje plaća svima jer ima među učiteljima onih koji to nikako ne zaslužuju. Učitelj je individualac makar se nalazi u sustavu, ali on prije svega mora biti pedagog, animator i na kraju znalac u svojoj branši. To je moje viđenje jer i sam sam nekad želio postati učitelj. To znači da svaki učitelj mora voljeti svoje zanimanje i posao koji radi. Treba dakle od prvog razreda znati pristupiti svakom djetetu i animirati ga i izvuči iz njega ono najbolje i najviše. Jer neki bi željeli naučiti ali ne znaju kako ,a neki su talentirani pa bi ih trebalo brusiti. Rijetki su oni potpuno nezainteresirani. Takova djeca trebaju doći pripremljena za srednju. Gdje bi se dalje brusili. Gdje su ti rezultati. Tko je kriv

VL
OM
omniameamecumporto
16:00 19.11.2019.

Moje je dijete maturant. Ova školska godina za njih je propala. Do sada nisu imali ozbiljne nastave . Školska im godina završava u svibnju. Nastava im se ne može produžiti ,subota joj je rezervirana za pripreme koje traju svake subote po šest sati do svibnja. Dakle ona ne može nikako to nadoknaditi. Zapravo ono što će ona naučiti ove školske godine u ovim uslovima je čista nula. Od termina koji je već počeo subotama mi ne odustajemo jer uzela je tri glavna predmeta koji će biti na maturi. Što vrli učitelji misle o tome, slijedi još katastrofalnija godina od prošle. Oni bi štrajkali oni bi svi baš svi stimulacije njih nije briga za djecu. Svima radne obaveze za neposlušne otkaz. Neka tamo na burzi traže stimulacije i naravno sto dana godišnjeg odmora. Da nisam imao tu sreću da dijete od svoje zarade upiše pripreme danas bi li u velikim problemima. Ljudi ovaj štrajk uništava sudbine naše djece. Ovo je vrlo pogubno drsko i bezobrazno. Treba podići tužbe i protiv sindikalista i ravnateljstava škola,jer naša djeca su u gadnim problemima.

VL
DR
droza
14:39 19.11.2019.

Više me nitko ne može uvjeriti da ovo nije politički instrumentalizirani štrajk. Ovi bi vladu rušili..to više nema nikakve veze sa njihovim zahtjevima.

VL
Avatar Bernasconi
Bernasconi
13:19 19.11.2019.

Treba na bilo koji način (zakonski) prekinuti štrajk . To je velika sramota jer u odnosu na veliki dio zaposlenih u drugim sektorima koji imaju manje plaće i manje privilegije šute i rade. Oni su sretni da imaju posao jerr kriza je svugdje. (to nije samo u HR već i drugim zemljama ) Pitam se kakav primjer i odgoj daju djeci takvim ponašanjem.

VL
Avatar miyamoto
miyamoto
12:55 19.11.2019.

nekada su gimnazijalci predavali u osnovnim školama. Vratiti mogućnost zapošljavanja mladih u školstvu. Oni bi sigurno bili inventivniji i produktivniji, a sigurno i sretni sa ovolikom plaćom

VL
DH
dalibor.hren
10:33 19.11.2019.

Lijepo je Šprajc pitao Plenkovića: "Gospodine Plenkoviću zar vi problematiku ne želite ili ne možete razumjeti"?

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.