Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON SJEDNICE PREDSJEDNIŠTVA

Plenković odbacio mogućnost rekonstrukcije Vlade: 'Ta tema je na stolu kad je ja stavim'

Zagreb: Andrej Plenković dao je izjavu medijima nakon sjednice Predsjedništva i Središnjeg odbora
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
19.04.2021.
u 18:34

Mi smo pokazali u ovoj godini koliko država može učiniti na zdravlje građana. Mi u niti jednom trenutku nismo ostali bez lijekova i bez opreme, naveo je i zahvalio zdravstvenom osoblju na svemu što čine

U središnjici HDZ-a održala se danas popodne sjednica Predsjedništva HDZ-a i sjednica Središnjeg odbora HDZ-a. Jedna od tema su bili i lokalni izbori. 

 - HDZ je uoči lokalnih izbora na prijedlog Predsjedništvu usvojio program i strategiju za lokalne izbore. Ja ću kao predsjednik stranke uputiti jedno pismo našim sugrađanima kao i svim našim članovima. Znamo tko su svi naši kandidati. Prvi put imamo tri kandidatkinje za župane - pohvalio se Andrej Plenković.  

Kazao je da su jednoglasno prihvaćeni i program i strategija. 

Komentirao je slučaj Zorana Mamića. Podsjećamo, Mamić je danas priopćio kako želi izdržavati svoju zatvorsku kaznu u BiH. Ministarstvo pravosuđa se nedugo zatim oglasilo i naveli kako nisu zaprimili obavijest nadležnih tijela o tome. 

- Što se tiče tog slučaja, vidjeli ste da je Ministarstvo pravosuđa objavilo priopćenje. Ja se s njim slažem - kazao je i pozvao ljude da ga pročitaju. 

Na pitanje kako će spriječiti nasilje nad socijalnim radnicima nakon slučaja ubojstva dvogodišnje djevojčice iz Nove Gradiške, kazao je kako su to već riješili i to nakon ubojstva socijalnih radnika u Đakovu.

- Od tada svi naši centri za socijalnu skrb imaju fizičku i tehnološku zaštitu. Socijalni radnici rade važan posao - istaknuo je i podsjetio kako su socijalni radnici službene osobe. 

Upitan o Superligi, kazao je: - Ja sam jučer razgovarao s predsjednikom UEFE Aleksandrom Čeferinom. Razgovarao sam i s HNS-om. Mi smo protiv jer to znači da niti jedan hrvatski klub ne bi bio u tom superekskluzivnom klubu. Mi smo na tragu stava da tako nešto ne bi bilo dobro. Hoće li ovo zaživjeti? To ne znam. Mi želimo da to nogomet bude svima dostupan i da Hrvatska na tim natjecanjima postiže dobre rezultate. 

Stanje u zdravstvu

Govoreći o paketu reformi u zdravstvu, Plenković je kazao kako će ga staviti na red kad bude gotov. 

- Mi smo pokazali u ovoj godini koliko država može učiniti na zdravlje građana. Mi u niti jednom trenutku nismo ostali bez lijekova i bez opreme. Oporba hoće igrati utakmicu protiv Vlade, to nije ništa neuobičajeno - objasnio je komentirajući zahtjev oporbe za opozivom ministra zdravstva Vilija Beroša.     

Ustvrdio je i kako je Vlada napravila već brojne promjene u zdravstvu. 

- Što se tiče rashodne strane zdravstva, trebaju vidjeti gdje nastaju rashodi. Reforma zdravstva može uspjeti ako svi trebaju u tome sudjelovati. To je jako jasna poruka. 

Odbacio je mogućnost promjene rekonstrukcije Vlade, 

- Tko je to rekao? Odakle ta tema? Ja sam premijer, niste vi. Ne vidim odakle ta tema. Ta tema je na stolu kad ja stavim, a ne baš apsolutno nitko drugi, poručio je.

Na pitanje o navodnim dozama Pfizerovog cjepiva koje je nabavio Pavle Kalinić, ustvrdio je kako nema pojma o tome. 

- Posljednjih tjedana borili smo se da Hrvatska dobije što više doza cjepiva. Svi oni koji žele dobiti cjepivo, prvu dozu moći će dobiti do 30. lipnja. 

VIDEO: Plenković o Berošu: Branit ću ga u Saboru, oporba će izgubiti i 12. inicijativu za opoziv

 


 

Komentara 46

MN
Mr.NO
19:43 19.04.2021.

Mišo Hrastov je hrvatski branitelj i junak!Kada je bilo najteže branio je svoj grad od velikosrpske žgadije!U jednoj situaciji pri pokušaju ulaska srboarmije u grad Karlovac i pomoći opkoljenim im kasarnama iz kojih je razaran grad i snajperima ubijani nhegovi građani,Hrastov i dečki su na Koranskom mostu zarobili 3Oak srboarmijskih rezervista ,12 ih se opiralo pa su eliminirani. Nažalost pokvareno hr krivosuđe sude Hrastovu za neakakav zločin nad zločincima i traže da državi koju je branio vrati nebuloznu "odštetu"! Stop lažnim i korumpiranim sudijama i političarima u Hrvatskoj!Hrastov je HEROJ!

XI
xibau
18:53 19.04.2021.

Ta tema je na stolu kad ju pupovac stavi

VO
volimnju
20:52 19.04.2021.

plenki, kakav general takva i vojska. država u rasulu, minusu, korupciji itd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije