Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Nogomet

Ministarstvo: Nismo zaprimili obavijest nadležnih tijela o zahtjevu Zorana Mamića

- Ističemo kako je presudu u tom predmetu potvrdio Vrhovni sud Republike Hrvatske čime je kazna zatvora postala pravomoćna.
19. travnja 2021. u 18:26 17 komentara 3494 prikaza
Osijek: Nastavljeno je suđenje  braći Mamić za izvlačenje najmanje 144 milijuna kuna iz Dinama
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Zoran Mamić zatražio je zatvorsku kaznu odslužiti u Bosni i Hercegovini, gdje je otišao u srijedu 14. travnja. O njegovom zahtjevu oglasilo se Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske.

Održan 9. INA Rally Kumrovec 2020. U BOLNICI SU Uložio 150.000 € u životni san, a sada se sa suprugom bori za život zbog korone...

Prenosimo ga u cijelosti:

"Zakonom o kaznenom postupku propisana je mogućnost izricanja mjere opreza. Te mjere predstavljaju mjere osiguranja okrivljenika u kaznenom postupku.
 
U skladu s odredbama Zakona o kaznenom postupku, mjere opreza mogu trajati dok za to postoji potreba, najdulje do izvršnosti presude kada postoji opasnost od bijega, opasnost od ponavljanja djela ili kada se postupak vodi za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora. O izricanju mjere sud odlučuje u konkretnom slučaju.
 
Slijedom navedenog mjeru opreza, kada se radi o mjerama opreza koje su određene zbog postojanja okolnosti iz članka 123. stavka 1. točaka 1., 3. i 4. ZKP/08, do izvršnosti presude moglo je predložiti i nadležno državno odvjetništvo, a izreći nadležni prvostupanjski sud.


 

Vezano za zahtjev Zorana Mamića za ustupanjem izvršenja kazne zatvora u Bosni i Hercegovini, ističemo kako je presudu u tom predmetu potvrdio Vrhovni sud Republike Hrvatske čime je kazna zatvora postala pravomoćna.

Ističemo kako Ministarstvo pravosuđa i uprave u ovom trenutku nije zaprimilo obavijest nadležnih tijela o zahtjevu Zorana Mamića, o čijem zahtjevu će odlučivati nadležni sudac izvršenja.

Nakon što ovo ministarstvo zaprimi odgovor nadležnog suda o konkretnom predmetu, te ukoliko zaprimi svu potrebnu dokumentaciju, postupit će u skladu s međunarodnim pravom i Sporazumom između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske."

podmukla bolest
HRT-ova voditeljica iznenada završila na hitnoj pa upozorila na veliki problem: 'Ne ignorirajte simptome'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti