Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesvakidašnji prizor

Pogledajte kako je pod okriljem noći Perešinov MiG stigao na Krešimirov trg

MiG 21 pilota Rudolfa Perešina stigao u Hrvatsku
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/7
11.05.2019.
u 09:38

MiG-21 Rudolfa Perešina na ovoj će lokaciji biti privremeno izložen, a bit će "otkriven" na svečanosti službenog predstavljanja javnosti u nedjelju ujutro.

Noćas oko ponoći organiziran je prijevoz s Plesa MiG-a 21 preko Radničke ceste pa kroz Heinzelovu i Branimirovu ulicu, sve do Kneza Višeslava do svoje destinacije, pred zgradu Ministarstva obrane na Trgu kralja Petra Krešimira, piše Obris.org. ( Obrana i sigurnost). 

 

MiG-21 Rudolfa Perešina na ovoj će lokaciji biti privremeno izložen, a bit će "otkriven" na svečanosti službenog predstavljanja javnosti u nedjelju ujutro. 

 

Iako se prvotno nagađalo kako da će po pristizanju u Hrvatsku, borbeni zrakoplov kojim je krajem listopada 1991. godine u Austriju prebjegao Rudolf Perešin, pred Ministartvo obrane RH biti dopremljen u ranim satima nedjelje 12. svibnja, ipak su stvari krenule nešto drugačije, piše na portalu Obris.org. 

 

Komentara 12

Avatar El-Delinquente
El-Delinquente
13:41 11.05.2019.

Opet skroz naprijed traktor a prati ga mocno hrvatsko borbeno vozilo. Podsjeca me na neka druga vremena.

AN
AnteizmalogZGa
10:20 11.05.2019.

Gospodo novinari , da li znate što znači izraz "POD OKRILJEM NOĆI"?!!!!! Koliko se ja "razumijem u medicinu...a fest se razumijem", to znači da je netko nešto tajno....protuzakonito....kako nitko ne bi vidio..... skriveno od pogleda javnosti učinio kao tat...kradljivac....netko van van zakona. Oprostite ...da li se i vi "fest razmete u medicinu..."?!!! Meni bi prije svega odgovarao naslov ...PO NOĆI KAD JE NAJMANJI PROMET U GRADU.....

Avatar TheJack
TheJack
20:01 11.05.2019.

Citam komentare, pa zakljucujem da vi, dragqa gospodo, imate jako pogresnu pecepciju, kako rata, taako i blize nam povijesti. Vidjeli svojim ocima, culi svojim usima, pa ipak selektivno zamracujete dijelove koji cine uvrijezeni mit ispuhanim. Na primjer, ako bi danas hrvatski pilot uzeo imovinu hrvatske vojske, zrakoplov recimo, te njime prebjegao u Sloveniju, jer ne bi htio ici u Afganistan raketirati talibane, ili koga vec, bi li i on bio heroj?? Takodje mislim da nema razloga za ban, koji mi slijedi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije