Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEMOKRATSKI SOCIJALIZAM

Peović: Uzvik 'Za dom spremni' potrebno je zabraniti i to vrlo jasno i izričito

Katarina Peović
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/5
14.12.2019.
u 14:45

Da je samo dovoljno riješiti korupciju smatraju pripadnici od desnice i radikalne desnice pa čak do pripadnika centra, primijetila je Peović.

Predsjednička kandidatkinja Radičke fronte i SRP-a Katarina Peović poručila je u subotu u Puli, gdje se družila s građanima da demokratski socijalizam 21. stoljeća jedini može osigurati uvjete za zadovoljavanje potreba svih ljudi.

"U ovoj predsjedničkoj kampanji od svih kandidata dobili smo manje-više slične odgovore da je potrebno samo ugušiti i iskorijeniti korupciju pa onda ostaviti slobodno tržište da radi svoje", rekla je Peović, naglasivši kako ona, za razliku od njih, smatra da je slobodno tržište veliki problem.

Da je samo dovoljno riješiti korupciju smatraju pripadnici od desnice i radikalne desnice pa čak do pripadnika centra, primijetila je Peović.

No, Radnička fronta i ona smatraju da koncept slobodnog tržišta nakon trideset godina treba propitati i ponuditi ona rješenja koja bi stanovnike kao radnike i ljude stavila u bolju poziciju u ovoj zemlji.

"Pitajte stanovnike Pule što misle o slobodnom tržištu ako uzmemo u obzir Uljanik i ono što se dogodilo s Uljanikom", rekla je ta kandidatkinja. 

Komentirajući odluku Visokog prekršajnog suda po kojoj uzvik pjevača Marka Perkovića Thompsona "Za dom spremni" iz pjesme "Bojna Čavoglave" ne predstavlja nezakonito ponašanje, Peović je rekla da taj uzvik treba apsolutno osuditi kao zločinački jer je, kako je rekla, "služio u zločinačke svrhe".

"Sve interpreteacije koje ga povezuju s operama i sličnim su izmišljene i prazne priče. Uzvik Za dom spremni potrebno je zabraniti i to vrlo jasno i izričito", zaključila je Peović.

Komentara 43

MA
MarkoMaras
14:55 14.12.2019.

Nije morala ni reći da je za zabranu govora. Komunisti su uvijek otvoreno bili protiv osobnih sloboda. Njima je to smetnja na putu u svijetlu budućnost.

Avatar Mi sami
Mi sami
14:55 14.12.2019.

Idi radi nešto parazitu.

DP
d0m_p3r1gnon
14:58 14.12.2019.

“Sluzio u zlocinacke svrhe”? Haha naravno, drugarice Peovic, za vas smo mi Hrvati zlocinci jer smo stvarali Hrvatsku i branili hrvatski narod od jugoslavenskog i srbocetnickog agresora. Moj dragi hrvatski narode, u nedjelju, 22. prosinca nakon Sv. mise izadjimo na izbore i glasajmo za hrvatskog domoljuba g. Skoru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije