Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova radna mjesta

Pakrac će dobiti i treći poduzetnički inkubator

Davor Huška
Damir Spehar/PIXSELL
23.12.2015.
u 15:04

U proračunu za iduću godinu Grad je za poduzetništvo osigurao oko 1,1 milijun kuna, u što su uračunata sredstva za sufinanciranje novog inkubatora.

U pakračkoj industrijskoj zoni gradit će se i treći poduzetnički inkubator. Na površini od 1.500 četvornih metara nalazit će se dva veća poslovna prostora namijenjena proizvodnim djelatnostima.

U proračunu za iduću godinu Grad je za poduzetništvo osigurao oko 1,1 milijun kuna, u što su uračunata sredstva za sufinanciranje novog inkubatora.

- Interes ulagača postoji, jednoga smo čak jednoga morali odbiti jer nismo imali traženi prostor, a on nije mogao čekati – rekao je gradonačelnik Pakraca Davor Huška (na slici).

Prostore u dvama postojećim pakračkim inkubatorima sada koristi 16 poduzetnika koji zapošljavaju 80 radnika.

Komentara 3

DU
Deleted user
19:17 23.12.2015.

Prema podacima DZS-a Pakrac ima 8.460 stanovnika, a u rujnu 2015. ima 1008 nezaposlenih osoba. Stanovništvo Pakraca staro je - živi više umirovljenika nego radno aktivnog stanovništva. Kada to vidim, pitam se o kojem trećem poduzetničkom inkubatoru se tu pričaa i koliki će to biti broj radnih mjesta te kako će se ukupna investicija odraziti na sveukupnu kvalitetu života stanovništva Pakraca? To je posao istraživačkog novinarstva. Ovo je reklama za vladajuće strukture, ali to se inače plaća, zar ne?

BR
brodludjaka
19:39 23.12.2015.

Uništeni, bijedni i jadni grad. Pa svi su otputovali i preselili preko granice. Ostali su samo hdzovci koji vladaju gradom i malo drzavne uprave. To samo govori koliko su naše vlade i gradonačelnici gradova uspješni u svome radu. Važno je da Pakrac ima jedno 100 kafića i van svih civilizacijskih normi ,dernek traje do 3 ujutro, a sve uz blagoslov tog istog čovjeka.

TH
than
02:31 24.12.2015.

Ovo je ziva komedija. Pa jedino sto u Pakracu radi su birtije..., a u njima se opijaju nasi 'branitelji' sa PTSP-om. Naravno, oni ne bi smjeli uopce piti, ali ionako su taj PTSP slagali....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije