Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAJAT ĆE DO 21. PROSINCA

Ovo su nove mjere za suzbijanje koronavirusa koje će biti na snazi od subote

Zagreb: Rokordan broj zaraženih koronavirusom - građani većinom nose maske i na otvorenome
Marko Lukunic/PIXSELL
26.11.2020.
u 17:47

Od subote se zabranjuju svi javni događaji i okupljanja na kojima je više od 25 osoba, a na privatnim okupljanjima i svečanostima može biti prisutno najviše 10 osoba

Premijer Andrej Plenković objavio je nove mjere za suzbijanje koronavirusa koje će stupiti na snagu u subotu, 28. studenoga, i trajati do ponedjeljka, 21. prosinca, a uključuju zatvaranje kafića i restorana, zabranu svadbi, sajmova i većine sportskih natjecanja.

"Pozivali smo sve na maksimalnu odgovornost i solidarnost i upozoravali da se situacija brzo može pogoršati ne budemo li se pridržavali mjera. Nažalost, u tome nismo uspjeli i sada smo primorani dodatnim ograničenjima za društveni život i gospodarske aktivnosti pokušati suzbiti širenje epidemije", rekao je Plenković na konferenciji za novinare.

Od subote se zabranjuju svi javni događaji i okupljanja na kojima je više od 25 osoba, a na privatnim okupljanjima i svečanostima može biti prisutno najviše 10 osoba. Javna događanja te okupljanja i svečanosti svih vrsta mogu trajati najdulje do 22 sata, a obustavljaju se održavanje svih svadbenih svečanosti. Na otvorenom prostoru obvezno je korištenje maski za lice kada nije moguće održavati fizičku distancu od najmanje 1,5 metra. Na pogrebima, posljednjim ispraćajima i polaganjima urni može biti prisutno najviše 25 osoba, a sućut ožalošćenima se ne smije izražavati bliskim kontaktom. Uprave groblja obvezne su nadzirati pridržavanje protuepidemijskih mjera.

Sve mjere pogledajte u prezentaciji:

Prezentacija - mjere (3)

VIDEO Nove mjere koje vrijede do 21. prosinca

Ključne riječi

Komentara 19

KO
Komentar
18:01 26.11.2020.

Novinari ko purani šeću.

DU
Deleted user
18:25 26.11.2020.

dirnut sam brigom novog, poštenog hdz-a

BI
Bijeligolub
18:13 26.11.2020.

Virus prijevare i straha samo vidim a on je ubojitiji od svih bolesti zajedno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije