Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jačanje vojne aktivnosti

Ovo se između NATO-a i Rusije nije dogodilo od 2014. godine!

vojska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
03.03.2017.
u 12:52

Razgovor o "aktualnim sigurnosnim problemima, perspektivi nastavka vojne suradnje, prevenciji incidenata i sudjelovanju predstavnika Saveza u međunarodnim događanjima koje organizira Moskva"

Ruski glavni stožer objavio je da je imao prve kontakte s visokim vojnim dužnosnicima NATO-a nakon prekida suradnje kao posljedice izbijanja ukrajinske krize u proljeće 2014.

Telefonski razgovor odvijao se u petak na inicijativu Sjevernoatlantskog saveza, po Moskvi, između šefa glavnog stožera ruske vojske Valerija Gerasimova i šefa vojnog odbora NATO-a Petra Pavela.

Njih su dvojica razgovarala o "aktualnim sigurnosnim problemima, perspektivi nastavka vojne suradnje, prevenciji incidenata i sudjelovanju predstavnika Saveza u međunarodnim događanjima koje organizira Moskva", piše u priopćenju ruskog ministarstva obrane.

Gerasimov je također izvijestio o zabrinutosti Rusije zbog "jačanja vojne aktivnosti NATO-a blizu ruske granice", te izvijestio Pavela o budućim vojnim vježbama koje predviđa Moskva.

Dvojica časnika "potvrdila su potrebu poduzimanja obostranih mjera oko ublažavanja napetosti i stabiliziranja stanja u Europi", piše u priopćenju.

>>NATO poslao američku 'željeznu brigadu' da čuva Europu od Putina

>>Putin pozvao na jačanje nuklearnog vojnog potencijala Rusije

Ključne riječi

Komentara 11

AA
aabbcc
15:25 03.03.2017.

Treba na Baltiku dati narodu referendum pa ako su za Nato neka ih cuvaju !

DU
Deleted user
19:12 03.03.2017.

A što, zar netko iskreno misli da ruse ratom možemo pobijediti ili što, ma zastrašit ih nemožemo a kamoli drugi, nek se ostave prljavog posla pred njihovom granicom i nek se prime budućih izazova sa migrantima koji nam većim problemima prijete.

Avatar plejer_as
plejer_as
15:44 03.03.2017.

švabama opet zinila gujsca za majkom rusijom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije