Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razmještanje vojnika

Rusija NATO-ove aktivnosti na Baltiku smatra prijetnjom

vojska
Foto: Reuters/PIXSELL
09.02.2017.
u 13:01

Meškovljevi komentari uslijedili su nakon što je SAD razmjestio tisuće vojnika i teško naoružanje u Poljsku, baltičke zemlje i jugoistočnu Europu, u najvećem jačanju snaga nakon Drugog svjetskog rata

Raspoređivanje NATO snaga i vojnog naoružanja u baltičkim državama, Poljskoj i Njemačkoj Rusija smatra prijetnjom  i nema informacija o tome kako i kada će jačanje završiti, objavila je novinska agencija RIA pozivajući se na visokog ruskog dužnosnika.

RIA je navela izjavu zamjenika ruskog ministra vanjskih poslova Alekseja Meškova koji kaže da Moskva pomno prati situaciju i osigurat će sve da njezina sigurnost bude zajamčena.

"To raspoređivanje je možda prijetnja za nas", navodi RIA Meškova. "I tko kaže da će time završiti? Nemamo takve informacije. Prvi put nakon Drugog svjetskog rata  vidimo njemačke vojnike duž svojih granica".

Meškovljevi komentari uslijedili su nakon što je SAD razmjestio tisuće vojnika i teško naoružanje u Poljsku, baltičke zemlje i jugoistočnu Europu, u najvećem jačanju snaga nakon Drugog svjetskog rata.

Njemačke snage i oružje također će pojačati Litvu ovaj mjesec kao dio NATO-vih planova za osiguranje europskih zemalja nakon ruske aneksije ukrajinskog poluotoka Krima 2014. godine.

Ranije u četvrtak, Rusija je rekla da Rumunjsku smatra predstražom NATO-a i prijetnjom zbog neprijateljskih elemenata američkoga proturaketnoga štita.

>> Američki tenkovi i vojnici stigli u Estoniju. Rusija: To je faktor destabilizacije europske sigurnosti 

Komentara 15

MA
marvel123
13:35 09.02.2017.

Cudno. Kome VL drzi stranu ? Agresoru ili Ukraini? Cudno. Zasto nema takvog naslova kada rusija napada susjede? Napad na Ukrainu predstavlja opasnost za cijelu Europu. I to nije prijetnja NATO -u i susjedima? Znaci da se opet izjednacava agresor i zrtva. Naslov je cista Propaganda.

MA
marvel123
14:14 09.02.2017.

Pristup NATO-u pokazao se mudrom i ispravnom odlukom Poljske, Ceske,Slovacke,Rumunjske i ostalih zemalja. Pogotovo za Litvu,Latviju i Estoniju. A VL pise da rusija smatra prijetnjom Litvu i Estoniju ?! Zasto nepisete da te zemlje i EU,pa i NATO, sada rusiju smatra prijetnjom? Rusenje civilnog aviona iznad Ukraine raketiranje bolnica u Siriji pokazuje pravi karakter ruskog diktatora i borca za mir. Sramota da Banda kukavica dobiva propagandu u Hrvatskoj umjesto da podrzi demokraciju in slobodu. Sramotan naslov i Propaganda.

MA
marvel123
14:22 09.02.2017.

A zaostala banda kukavica i ubojica, koji raketiraju bolnice, su naravno garancija stabilnosti, miloseviceva politika se ponavlja i nece dobro zavrsiti. Niti moze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije