Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠ Bartola Kašića

Otac učenika zagrebačke škole ima koronavirus: Učenik je dobro, ne pokazuje simptome

Koronavirus ilustracija
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/4
13.03.2020.
u 08:13

Učenik je u samoizolaciji, nema simptoma bolesti, no bit će testiran

Zagrebačka Osnovna škola Bartola Kašića na svojim je internetskim stranicama obavijestila roditelje da je otac jednog njihovog učenika pozitivan na koronavirus te da je zbog toga hospitaliziran.

Učenik je u samoizolaciji, nema simptoma bolesti, no bit će testiran.

Izvijestili su i kako se nastava i dalje održava prema uobičajenom rasporedu dok se ne dobije drukčiji naputak iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

– Škola je poduzela sve potrebne radnje te obavijestila nadležne institucije prema čijim uputama i postupamo. Uputa Epidemiološkog zavoda jest da i dalje provodimo sve propisane mjere, da učenike uputimo na držanje razmaka u međusobnoj komunikaciji bez fizičkog kontakta (rukovanje, grljenje), pranje ruku obavezno je prema uputama koje se nalaze kod svakog umivaonika i što češće provjetravanje prostora. Uputa za roditelje, učenike, djelatnike jest pratiti informacije koje se mogu dobiti službenim kanalima preko HZJZ i nacionalnog kriznog stožera civilne zaštite – objavila je ravnateljica škole.

VIDEO Kako pravilno oprati ruke i zaštititi se od virusne i bakterijske infekcije?

Upozorila je i da djecu koja imaju temperaturu ili neki drugi simptom ne treba slati u školu nego o tome obavijestiti nadležnog liječnika.

U Hrvatskoj je, podsjetimo, trenutačno 27 osoba kod kojih je potvrđen koronavirus.

VIDEO  20 novosti o koronavirusu

Ključne riječi

Komentara 6

TK
Ten-kre
08:51 13.03.2020.

Učenik je dobro i bit će testiran. Do tada je išao u školu javnim prijevozom i bio u razredu s najmanje 25 kolega koji su također u školu išli javnim prijevozom i vraćali se kući gdje u prosjeku s njima živi još najmanje dvije osobe. Zašto uopće onda učenika testirati kada je dobro?

LE
Lenjin
15:00 13.03.2020.

150 novo zarazenih za koji dan, spavaci nositelj virusa

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
09:29 13.03.2020.

Prosvjetari, ajmo malo štrajkati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije