Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Otac: Čuli smo da se oženio, ali suprugu nismo vidjeli

Klement Horvat: Neopraštanje je izvor fizičkih i duhovnih bolesti
06. veljače 2014. u 07:53 14 komentara 35497 prikaza
Trešnjevka ubojstvo
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Zadnji put smo se čuli 26. siječnja, kad je poslao SMS. Bila je to obična poruka, s pozdravima. Nije se nikad požalio da ima probleme, da ga nešto tišti. Miran je i povučen, zato još ne možemo vjerovati da je to učinio – kažu Stjepan i Dragica Horvat, roditelji Danijela Horvata koji je uhićen pod sumnjom da je ubio ženu na zagrebačkoj Trešnjevci, koji su za zločin doznali od znanaca iz Zagreba. S Danijelom su se viđali četiri puta godišnje, kad bi navraćao u rodnu kuću u Selnicu. U Zagrebu ga nikad nisu posjetili jer je stalno govorio da još nije vrijeme.

– Prije nešto više od godine dana ostavio se svećeništva. Zaljubio se. Čuli smo da se ubrzo i oženio, no suprugu nikad nismo vidjeli – kaže otac Stjepan. Danijel je završio srednju školu za elektrotehničara u Čakovcu. Godinu dana radio je kod obrtnika iz Svetog Martina na Muri, a potom je odlučio upisati Katoličko-bogoslovni fakultet u Zagrebu. Kao đakon zaređen je u veljači 2007. godine.

Za svećenika ga je zaredio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, kao Klementa Danijela Horvata, člana redovničke zajednice Družbe misionara Krvi Kristove. Mladu misu slavio je 30. ožujka u svojoj rodnoj župi Selnici. Roditelji kažu da je kao misionar Krvi Kristove često putovao u inozemstvo. Na jednom skupu u Vojvodini govorio je i o praštanju.

ubojstvo PRIVEDEN muškarac Na zagrebačkoj Trešnjevci ubijena žena! Povod ljubavni trokut?

– Po opraštanju postajemo novi ljudi i prijatelji Božji. S druge strane, neopraštanje je izvor mnogih fizičkih, psihičkih i duhovnih bolesti i devijacija – prenosi riječi p. Klementa Horvata list Zvonik. Crkva u Hrvatskoj je prije dvije godine imala samo pet misionara Krvi Kristove.

Nismo bili često u kontaktu, ni kad je još živio u Selnici, jer ja sam često bio na terenu u Sloveniji, a ni kad je otišao u Zagreb. Nismo se posvađali, jednostavno se tako dogodilo. Razišli su nam se putovi – kaže otac.

>> Bivši svećenik ubio ženu: 'Bio je blijed, polagano je disao i nije djelovao iznenađeno'

Kairo: Svjetsko prvenstvo u rukometu, Danska - Hrvatska
REAKCIJE NA UTAKMICU
Evo što pišu danski mediji, gotovo svi su koristili riječ koja večeras silno boli Hrvate
INA
INA
Razvijaju solarne elektrane, a planiraju i proizvodnju vodika kao pogonskog goriva
  • DOBARDAN:

    Zbog čega posebno isticati da je bivši svećenik, tko ga je zaredio i ostalo. Kada vodoinstalater nekoga ubije nigdje ne piše vodoinstalater ubio ženu. Izgleda da pojedine profesije treba posebno izlagati.

  • ilijan:

    zbog čega se uvjek posebno naglašava ako je bivši branitelj ili netko iz redova crkve napravio neki prestup, a svi drugi su pošteđeni takvih etiketiranja...?????

  • amarila:

    Ovo sto je napravio je dokaz slabog karaktera! Mogao se te dosadne babe rjesiti na sto drugih nacina a ne ubistvom.