Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojstvo u zagrebu

Otac: Čuli smo da se oženio, ali suprugu nismo vidjeli

Trešnjevka ubojstvo
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
06.02.2014.
u 07:53

Klement Horvat: Neopraštanje je izvor fizičkih i duhovnih bolesti

Zadnji put smo se čuli 26. siječnja, kad je poslao SMS. Bila je to obična poruka, s pozdravima. Nije se nikad požalio da ima probleme, da ga nešto tišti. Miran je i povučen, zato još ne možemo vjerovati da je to učinio – kažu Stjepan i Dragica Horvat, roditelji Danijela Horvata koji je uhićen pod sumnjom da je ubio ženu na zagrebačkoj Trešnjevci, koji su za zločin doznali od znanaca iz Zagreba. S Danijelom su se viđali četiri puta godišnje, kad bi navraćao u rodnu kuću u Selnicu. U Zagrebu ga nikad nisu posjetili jer je stalno govorio da još nije vrijeme.

– Prije nešto više od godine dana ostavio se svećeništva. Zaljubio se. Čuli smo da se ubrzo i oženio, no suprugu nikad nismo vidjeli – kaže otac Stjepan. Danijel je završio srednju školu za elektrotehničara u Čakovcu. Godinu dana radio je kod obrtnika iz Svetog Martina na Muri, a potom je odlučio upisati Katoličko-bogoslovni fakultet u Zagrebu. Kao đakon zaređen je u veljači 2007. godine.

Za svećenika ga je zaredio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, kao Klementa Danijela Horvata, člana redovničke zajednice Družbe misionara Krvi Kristove. Mladu misu slavio je 30. ožujka u svojoj rodnoj župi Selnici. Roditelji kažu da je kao misionar Krvi Kristove često putovao u inozemstvo. Na jednom skupu u Vojvodini govorio je i o praštanju.

– Po opraštanju postajemo novi ljudi i prijatelji Božji. S druge strane, neopraštanje je izvor mnogih fizičkih, psihičkih i duhovnih bolesti i devijacija – prenosi riječi p. Klementa Horvata list Zvonik. Crkva u Hrvatskoj je prije dvije godine imala samo pet misionara Krvi Kristove.

Nismo bili često u kontaktu, ni kad je još živio u Selnici, jer ja sam često bio na terenu u Sloveniji, a ni kad je otišao u Zagreb. Nismo se posvađali, jednostavno se tako dogodilo. Razišli su nam se putovi – kaže otac.

>> Bivši svećenik ubio ženu: 'Bio je blijed, polagano je disao i nije djelovao iznenađeno'

Komentara 14

DU
Deleted user
08:29 06.02.2014.

Zbog čega posebno isticati da je bivši svećenik, tko ga je zaredio i ostalo. Kada vodoinstalater nekoga ubije nigdje ne piše vodoinstalater ubio ženu. Izgleda da pojedine profesije treba posebno izlagati.

IL
ilijan
09:18 06.02.2014.

zbog čega se uvjek posebno naglašava ako je bivši branitelj ili netko iz redova crkve napravio neki prestup, a svi drugi su pošteđeni takvih etiketiranja...?????

AM
amarila
11:54 06.02.2014.

Ovo sto je napravio je dokaz slabog karaktera! Mogao se te dosadne babe rjesiti na sto drugih nacina a ne ubistvom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije