Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBITELJ PREUZELA TIJELO

Otac Hrvata (31) koji je pretučen do smrti u Dublinu: 'Slijedi obdukcija, ni mi još ne znamo ništa'

Tributes at the scene of a school stabbing, in Dublin
Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS
1/2
04.04.2024.
u 10:29

Uzrujan je i otac drugog pretučenog mladića (28) te rekao da su dečki nekoliko posljednjih godina radili u Irskoj i bavili se slaganjem namještaja, no sada se njihov sin vraća kući

Tijelo 31-godišnjeg Hrvata, koji je ove srijede preminuo u Dublinu nakon što je teško bio ozlijeđen u tučnjavi, preuzeo je njegov otac Nedjeljko koji se oglasio za Zagorje International. Kako je naveo, njegov sin preminuo je jučer u 12.15 sati. 

- Mogu vam samo potvrditi da je umro. Sada slijedi obdukcija, ne znamo ni mi još ništa - objasnio je otac. Uzrujan je i otac drugog pretučenog mladića (28) te rekao da su dečki nekoliko posljednjih godina radili u Irskoj i bavili se slaganjem namještaja, no sada se njihov sin vraća kući. 

Podsjetimo, do brutalnog napada došlo je 30. ožujka u Clondalkinu u Dublinu, a vjeruje se kako su u njemu sudjelovala četvorica muškaraca, dok je policija došla do snimaka nadzornih kamera koje bi mogle pomoći identificirati umiješane osobe. Pretpostavlja se kako su se dvojica Hrvata tog subotnjeg poslijepodneva družila u središtu Dublina, prije povratka u područje Clondalkina. Mladići su sudjelovali u verbalnoj svađi s grupom ispred trgovine u četvrti Towers Road prije nego što su ušli u autobus. Ubrzo nakon što su stigli u stambeno naselje, napadnuti su. 

O svemu se oglasilo i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova koje je dobilo informaciju da je jedan od dvojice mladića iz Zagorja preminuo.

POVEZANI ČLANCI:

- Veleposlanstvo RH u Dublinu obaviješteno je o brutalnom napadu na dvoje hrvatskih državljana, u subotu, 30. ožujka 2024. u Dublinu. U stalnom je kontaktu s irskom policijom i obiteljima napadnutih. Od roditelja jednog od ozlijeđenih hrvatskih državljanina zaprimili su informaciju da je danas preminuo od zadobivenih ozljeda. Zbog ozbiljnosti situacije i samog tijeka istrage trenutno nismo u mogućnosti izlaziti u javnost s daljnjim informacijama - potvrdio je MVEP ranije za Večernji list.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije