Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dva slučaja

Ospice se pojavile na Hvaru i u Solinu: 'Najveća opasnost su veliki kolektivi'

Ilustracija
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
24.05.2019.
u 17:56

- U zemljama u našem okruženju ima mnogo oboljelih, bilježi se više stotina slučajeva u BiH, te sigurno njih 1000 zaraženih u Makedoniji, a mnogo je oboljelih i u Italiji, Češkoj, Austriji... - kaže dr. Milka Brzović

U Splitsko-dalmatinskoj županiji pojavile su se ospice, i to dva odvojena slučaja - jedan na Hvaru, a drugi u Solinu, potvrđeno je u županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo, pišu 24 sata.

Oba su se slučaja pojavila ovaj tjedan. Prvo je na Hvaru oboljela žena u tridesetima iz BiH koja je na otok došla kao sezonski radnik, a u Hrvatsku je već stigla kao bolesna te je odmah prebačena u splitsku bolnicu. U Solinu se radi o 39-godišnjem muškarcu koji nije bio cijepljen.

- U zemljama u našem okruženju ima mnogo oboljelih, bilježi se više stotina slučajeva u BiH, te sigurno njih 1000 zaraženih u Makedoniji, a mnogo je oboljelih i u Italiji, Češkoj, Austriji... Kako je sada turistička sezona rizik za izbijanje epidemije je vrlo visok jer je riječ o visoko zaraznoj bolesti. Najveća opasnost su veliki kolektivi poput jaslica, vrtića, školi... - rekla je dr. Milka Brzović, voditeljica Odjela za nadzor nad cijepljenjem u Zavodu za javno zdravstvo SDŽ, koja poziva roditelje da dovedu cijepiti djecu, ali i da sami provjere svoj status.

Ključne riječi

Komentara 16

DJ
DjD
18:15 24.05.2019.

Djecu izliječiti a roditeljima poslat račun .

Avatar scubacro
scubacro
20:54 24.05.2019.

...bas super pozivnica uoci turisticke sezone... sjano, i cestitke roditeljima koji odbijaju cijepiti svoju djecu..... da nece opet trebat proglasavat elementarnu nepogodu, susa u 21. st., poplava, vrucina, fjaka, previse posla i slobodnih radnih mjesta, ospice, prikljucne ceste za pelj.. most, vodene kozice, dernek u bleiburgu, tbc, jugozomboidi nasrcu na saku u glavu.....sve je to elementarna nepogoda..

CR
CroZrakomlatNo1
18:20 24.05.2019.

Naš mili Bog zna sta radi i zasto! Virujte u Boga i molite! Darujte novac RKCu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije