Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FOI VARAŽDIN

Osmišljen novi portal za online učenje: Sadrži sve bitne informacije za nastavnike i studente

Ilustracija
Foto: Pixabay
1/4
07.04.2020.
u 14:27

Na jednom mjestu objedinili su i sve upute i sadržaje koje su za uspješno izvođenje online nastave do sada objavile relevantne institucije za visoko obrazovanje u Hrvatskoj

Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu osmislio je novi portal za online učenje – FOI ONLINE, koji na jednom mjestu sadrži sve bitne informacije za nastavnike i studente, a koristan je i za nastavnike i učenike u osnovnim i srednjim školama.

Materijale na portalu pripremilo je fakultetsko Povjerenstvo za e-učenje, Centar za razvoj programskih proizvoda FOI-ja i nastavnici s tog fakulteta. Nude se smjernice i upute za izvođenje online nastave, korištenje LMS sustava Moodle za online nastavu, primjeri provođenja online kolokvija, upute za snimanje nastavnih materijala, Big Blue Button (besplatan sustav za webinare) i drugo. Na jednom mjestu objedinili su i sve upute i sadržaje koje su za uspješno izvođenje online nastave do sada objavile relevantne institucije za visoko obrazovanje u Hrvatskoj.

Nastavnici, uz ostalo, mogu pogledati i kako izgledaju primjeri dobre prakse, izdvojene teme pojedinih predmeta koji se izvode na FOI-ju i predložak e-predmeta. FOI planira kontinuirano nadograđivati informacije na ovom portalu, koji je dostupan na poveznici. Svi sadržaji su dostupni javno, a moguće se pretplatiti i na FOI Online newsletter i primati sve najnovije informacije vezane uz e-učenje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije