Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CYBERBULLYING

Osmaš nakon prekida podijelio slike obnažene djevojčice

djevojka
ilustracija
24.10.2014.
u 12:04

Djevojčica je postala žrtva izrugivanja maloljetnika u komentarima ispod slika

Djevojčica iz jedne zadarske osnovne škole postala je žrtvom internetskog zlostavljanja svog dečka, također učenika osnovne škole nakon što je podijelio s vršnjacima njene obnažene fotografije. Fotografije je podijelio nakon što su se posvađali, a zastrašuje zlostavljanje djevojčice krenulo je nakon što su obnažene fotografije završile na društvenim mrežama.

Djevojčica je postala žrtva izrugivanja maloljetnika u komentarima ispod slika, a nakon što su se fotografije munjevito proširile među zadarskim maloljetnicima na društvenim mrežama, majka djevojčice cijeli je slučaj prijavila policiji. Zbog zaštite identiteta maloljetnika policija nije htjela ništa komentirati osim potvrde prijave slučaja i potvrde da je obrada u tijeku.

Doznajemo da je učenik zadarske osnovne škole saslušan. Slučaj će biti prijavljen državnom odvjetniku za mladež, a ako je počinitelj stariji od 14 godina može biti prijavljen za kazneno djelo iskorištavanja djece za pornografiju i prijeti mu kazna od jedne do osam godina.

Zadarske roditelje nakon saznanja o ovom slučaju sablaznila je spoznaja da uopće ne mogu kontrolirati što se sve događa i čemu su izložena njihova djeca na društvenim mrežama.

>> Na Facebooku 15% djece primilo prijetnje

>> Alarm zbog ankete: Na Facebooku je 68% djece prije 13. godine

Komentara 13

SR
srbinvojo
13:08 24.10.2014.

Crobuksacro, apsolutno se slažem. Kućni odgoj je zakazao, a posljedica je i ovo. Sad će balavca tužiti, i neka tuže. Ali neka i roditelji ove male promisle o svojim nazorima. Pa to su djeca, a već se seksaju u 12-132-13 godini. Što nitko ne plače nad tim??????

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
13:56 24.10.2014.

Koje poremećeno razmišljanje "roditelja". Nije problem u tome što vi ne možete kontrolirati što će završiti na društvenim mrežama. Vaš problem je odgoj vaše djece unutar vaša četiri zida i to što se vaša djeca u toj dobi međusobno slikaju obnažena što je samo po sebi pretpostvaka da prije ili kasnije mogu završiti na društvenim mrežama. Da ste odgojili djecu da se tako ne ponašaju, nitko ih ne može obnažene uslikati i staviti na društvenu mrežu. A kad vam se u to doba obnažena slikaju, onda pretpostavite što još rade. Kakvi roditelji, takva i djeca, uglavnom.

DU
Deleted user
12:38 24.10.2014.

Odgoj je obostrano zakazao. Majka djevojke sto je kci odgojila tako da svoje "atribute" daje na slikanje i roditelji djecaka koju su ga naucili da se tim metodama sluzi.... Nemoze se ocekivat da ce tu institucije nes napravit sve dok se ne pocne preventivno djelovat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije