Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
in vino veritas

Okrugli stol na Vinistri: Vino je budućnost promidžbe Hrvatske

vinistra
Vesna Brnabić
15.05.2011.
u 16:02

Premalena smo zemlja da bi bili konkurentni u masovnoj proizvodnji, no vinske ceste i podrumi pomoći će pozicioniranju hrvstakih vina.

- Premalena smo zemlja da bi bili konkurentni u masovnoj proizvodnji. Moramo napraviti najbolje moguće i ispričati priču o teritoriju te intenzivirati prodaju putem vinskih cesta privlačenjem ljude u podrume. Istodobno, bilo bi dobro da vino postane motiv koji će promovirati Hrvatsku jer je riječ o organskom dijelu turističkog proizvoda. Ništa od toga nije posao koji se može odraditi preko noći, no mi ćemo, kao Vinistra, nastojati tehnički potpomoći male vinare u ovim naporima,  kazao je danas na okruglom stolu u Poreču predsjednik Vinistre Ivica Matošević.

Vinistra, najveća manifestacija posvećena vinu,  završila je danas Okruglim stolom o zakonodavnim okvirima vinarstva. Zaključak je rasprave da je Hrvatska premalena da bi se natjecala u masovnoj proizvodnji, no bez potpore države teško da će biti uspješna na međunarodnoj sceni. Okrugli je stol okupio ključne sugovornike na temu udruživanja vinarstva i vezanih tema.

Svoje viđenje budućnosti našeg vinarstva iznijeli su Zdravko Adamović, načelnik Odjela za alkohol u Službi za trošarine Carinske uprave; Zvjezdana Blažić, predsjednica uprave Badela 1862; Đuro Horvata, direktor Agrokor vina te Miljenko Rakić, ravnatelj Uprave poljoprivrede i prehrambene industrije Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

Ključne riječi

Komentara 4

IM
imra
19:47 15.05.2011.

dajte se već jednom opredjelite . jedamput smo zemlja maslina, onda mala zemlja za veliki odmor , pa onda zemlja vina , pa onda zemlja znanja, itd.itd. sami ne znate kaj bi radili ....

Avatar Floyd1
Floyd1
10:07 16.05.2011.

imra Zemlja znanja, to mislis zbog onog, HDZ zna?

HO
hotfishlake
17:23 16.05.2011.

nazalost smo najblizi zemlji s*****

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije