Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Okrugli stol na Vinistri: Vino je budućnost promidžbe Hrvatske

Premalena smo zemlja da bi bili konkurentni u masovnoj proizvodnji, no vinske ceste i podrumi pomoći će pozicioniranju hrvstakih vina.
15. svibnja 2011. u 16:02 4 komentara 4 prikaza
vinistra
Foto: Vesna Brnabić

- Premalena smo zemlja da bi bili konkurentni u masovnoj proizvodnji. Moramo napraviti najbolje moguće i ispričati priču o teritoriju te intenzivirati prodaju putem vinskih cesta privlačenjem ljude u podrume. Istodobno, bilo bi dobro da vino postane motiv koji će promovirati Hrvatsku jer je riječ o organskom dijelu turističkog proizvoda. Ništa od toga nije posao koji se može odraditi preko noći, no mi ćemo, kao Vinistra, nastojati tehnički potpomoći male vinare u ovim naporima,  kazao je danas na okruglom stolu u Poreču predsjednik Vinistre Ivica Matošević.

Vinistra, najveća manifestacija posvećena vinu,  završila je danas Okruglim stolom o zakonodavnim okvirima vinarstva. Zaključak je rasprave da je Hrvatska premalena da bi se natjecala u masovnoj proizvodnji, no bez potpore države teško da će biti uspješna na međunarodnoj sceni. Okrugli je stol okupio ključne sugovornike na temu udruživanja vinarstva i vezanih tema.

Svoje viđenje budućnosti našeg vinarstva iznijeli su Zdravko Adamović, načelnik Odjela za alkohol u Službi za trošarine Carinske uprave; Zvjezdana Blažić, predsjednica uprave Badela 1862; Đuro Horvata, direktor Agrokor vina te Miljenko Rakić, ravnatelj Uprave poljoprivrede i prehrambene industrije Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

Samobor: Predsjednik HGK Luka Burilović posjetio tvrtku Nord Product
SVE POZNATIJI HRVATSKI PROIZVOĐAČ
Hrvatske mobilne kuće izdrže na -25°C, a izvoze ih i u Skandinaviju: 'Sve je domaći proizvod'
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj
 • imra:

  dajte se već jednom opredjelite . jedamput smo zemlja maslina, onda mala zemlja za veliki odmor , pa onda zemlja vina , pa onda zemlja znanja, itd.itd. sami ne znate kaj bi radili ....

 • Avatar Floyd1
  Floyd1:

  imra Zemlja znanja, to mislis zbog onog, HDZ zna?

 • hotfishlake:

  nazalost smo najblizi zemlji s*****