Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISU SMJELI UĆI

Održan skup podrške ispred policijske postaje Vinkovci za policajce bez COVID potvrde

Foto: Branimir Bradarić
1/2
16.11.2021.
u 22:27

U drugoj smjeni na isti način prošao je još jedan vinkovački policajac tako da je u večernjim satima došlo i do skupa podrške kolega i građana policajcima ispred PP Vinkovci.

Odluka nacionalnog Stožera o uvođenju Covid potvrda rezultirala je danas skupom potpore građana i kolega ispred PP Vinkovci policajcima kojima nije dozvoljen ulazak u postaju.

Kako doznajemo, jutros prvo nije dozvoljen ulazak jednoj vinkovačkoj policajci koja je došla na uredno na posao ali nije imala Covid potvrdu niti je ishodila negativan nalaz testa na Covid. Po riječima vinkovačkih policajaca nakon što joj nije dozvoljen ulaz u zgradu policije ona je radno vrijeme provela ispred zgrade PP. Sve vrijeme je bila odjevena u policijski uniformu. Imala je i službeni pištolj.

- Bila je tu cijelo vrijeme ali nije mogla ući u zgradu. Kasnije je pozvala i hitnu pomoć koja je došla da joj ukaže pomoć. Oni su je odveli i koliko znam, završila je radi svega na bolovanju. U isto vrijeme u zgradu PP Vinkovci su mogli ulaziti građani koji nisu cijepljeni. To zaista nije normalno, kaže nam ovaj vinkovački policajac.

Foto: Branimir Bradarić

Dodaje i kako se radi o samohranoj majci koja već godinama radi kao policajka i koja kaže kako se radi svojih ranijih zdravstvenih problema ne smije cijepiti. Tražila je od svoje obiteljske liječnice potvrdu da se radi zdravstvenih razloga ne smije cijepiti, ali traženu potvrdu nije dobila.  

U drugoj smjeni na isti način prošao je još jedan vinkovački policajac tako da je u večernjim satima došlo i do skupa podrške kolega i građana policajcima ispred PP Vinkovci.

- Oni nisu jedini slučajevi jer koliko smo čuli sličnih događanja je bilo i po drugim postajama širom županije. Isto tako bilo bi dobro i da se dobije informacija i koliko je policajaca otišlo radi ove odluke na bolovanje. Očigledno je kako se jedna takva odluka donijela, a da se prethodno nije razmislilo dovoljno o istoj, nije ona razrađena do kraja, rekao nam je ovaj policajac.

VIDEO: Od utorka su obvezne COVID potvrde: Tko ih mora imati, a tko ne, gdje vam sve trebaju...

Komentara 1

AL
alzamalo
18:04 18.11.2021.

Ako se policajka zbilja ne smije cijepiti to bi joj lijecnik i napisao no ocita manipulacija.. Trazila je vezu da se zaposli sad ce je trebati da je ostavi na poslu hdz uhljeb

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije