Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sediran i uhvaćen

Odbjegli lav vraćen je cirkusu: Satima je lutao ulicama grada blizu Rima

Ilustracija
Pixabay/Ilustracija
12.11.2023.
u 09:58

"Nadam se da će ova epizoda probuditi savjest i da ćemo konačno prekinuti eksploataciju životinja u cirkusu", napisao je gradonačelnik Alessandro Grando

Nadležne vlasti uspjele su u lokalni cirkus blizu Rima vratiti lava koji je pobjegao i satima lutao ulicama grada Ladispoli, a gradonačelnik je izrazio nadu da će događaj probuditi savjest i dokinuti eksploataciju životinja u cirkusu. Gradonačelnik Alessandro Grando koji upravlja gradom od nekih 40.000 stanovnika, pozvao je u subotu navečer sugrađane da ne napuštaju kuću dok policija i osoblje cirkusa ne uhvate bjegunca. 

Videosnimke koje su objavili talijanski mediji, a čiju vjerodostojnost agencija AFP nije mogla potvrditi, pokazuju odraslog lava koji noću šeta pustim ulicama. U 22:30, više od pet sati nakon prve poruke građanima, Grando je na svojoj stranici Facebooka objavio da je "lav sediran i uhvaćen".

"Sada će se za njega pobrinuti osoblje cirkusa", dodao je gradonačelnik i zahvalio hitnim službama i volonterima na pomoći "u satima velike zabrinutosti".

"Nadam se da će ova epizoda probuditi savjest i da ćemo konačno prekinuti eksploataciju životinja u cirkusu", napisao je gradonačelnik.

Pretpostavljajući da bi neki stanovnici mogli podnijeti tužbe, Grando je naveo da on nije odobrio dolazak cirkusa s lavovima u grad, ali ni da nema ovlasti da to spriječi. 

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Lepršave pahulje donijele zimsko ozračje na Platak

Ključne riječi

Komentara 1

HO
homofobic
10:17 13.11.2023.

Covjek tuda proso poslovno puno puta a sada uhvatio priliku za malo u turizam!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije