Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Obnavljao krovište svinjca pa izvjesio krivu zastavu. Odmah mu došla policija

Muškarca je netko od susjeda brže-bolje prijavio za provokaciju, pa su mu u dvorište u subotu oko 15 sati banuli daruvarski policajci
22. srpnja 2019. u 20:52 229 komentara 98088 prikaza
Policija
Foto: Dino Stanin/Pixsell

Jedan je 58-godišnjak s područja Đulovca, mjesta kod Daruvara, protekli vikend postavljao novo krovište na svinjcu u svojem dvorištu i, kako to priliči, na banderu izvjesio zastavu voljene države.

Željko Marušić ŽELJKO MARUŠIĆ I otvarati limenku za volanom je opasno, ali se ne kažnjava

Nesretnik je negdje na tavanu uspio pronaći jedinu hrvatsku zastavu koju je imao. Problem je što je to bila zastava – one Titove Hrvatske. Dakle, Socijalističke republike s golemom crvenom zvijezdom umjesto šahovnice.

Muškarca je netko od susjeda brže-bolje prijavio za provokaciju, pa su mu u dvorište u subotu oko 15 sati banuli daruvarski policajci. Oduzeli su mu neprikladnu zastavu i uručili mu prekršajni nalog zbog, pazite sad, “prekršaja iz Zakona o grbu, zastavi i himni RH te zastavi i lenti Predsjednika RH”.

Muškarci napali 77-godišnjaka NAPAD SNIMILE KAMERE Policija uhitila dvojicu mladića koji su izudarali starca (77) u Puli

Prema citiranom zakonu, prijeti mu “novčana kazna u dinarskoj protuvrijednosti od 20 do 50 DEM“. Da, dobro ste pročitali – kazna u njemačkim markama, ali u protuvrijednosti u dinarima. Zakon se, naime nije mijenjao još od 1993. godine.

I tako u okolici Đulovca imamo radove na krovištu svinjca, zastavu SR Hrvatske na drvenoj banderi te zakon koji kaznu izriče u njemačkim markama te ih preračunava u dinare.

ŠTO NOVO ZNAMO O KORONAVIRUSU
Molekularna biologinja iz Infektivne bolnice: Nema dokaza da se virus širi aerosolom
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom
  • oxymoron:

    Ta je zastava za svinjac prikladna kao i za septičku jamu, s tim da po završetku radova treba u njoj i ostati.

  • Beskucnik:

    Pod tom zastavom je razoruzana TO i pod zvijezdom je srusen Vukovar i okupirana Hrvatska . Zvijezda je simbol totalitarnog sistema pod kojim su ubijeni deseci milijuna ljudi i treba ju zabranit kao i svastiku (drugi totalitarni sistem)

  • Deleted user:

    besposleni popovi jarice krste....