Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HTJELI SU POSVOJITI DJECU

Objavljeni detalji uhićenja četiri hrvatska para u Zambiji: Policija tvrdi da dokumenti nisu autentični

Youth on the Cape Flats flies their kites during the Cape Town International Kite Festival mental health awareness-campaign in Cape Town
Foto: ESA ALEXANDER/REUTERS
1/2
27.12.2022.
u 14:31

Četvero djece kongolskog podrijetla u dobi od tri mjeseca do tri godine tako je trenutno pod nadzorom socijalnih službi, a trebali su zajedno s Hrvatima provesti vrijeme u iznajmljenoj kući

Policija u Zambiji objavila je identitete uhićena četiri hrvatska para zbog sumnji tamošnjih vlasti da za trgovanje ljudima nakon što su parovi tamo stigli kako bi posvojili četvero djece. Četiri para tako su Badnjak provela u pritvoru u Zambiji nakon što su vlasti posumnjale kako hrvatski državljani nisu imali valjane papire za posvojenje.

Četvero djece kongolskog podrijetla u dobi od tri mjeseca do tri godine tako je trenutno pod nadzorom socijalnih službi, a trebali su zajedno s Hrvatima provesti vrijeme u iznajmljenoj kući 'Fiesta'. Zambianews365 tako navodi kako su službenici uhitili četiri para u dobi između 36 i 52 godine u zračnoj luci Simon Mwansa Kapwepwe. 

''Istražni službenik dobio je informaciju da postoje tri bijelca koji su rezervirali sobe u pansionu Spree u Kansenshiju. Viđeni su s četvero male djece kongoanskog podrijetla.

Odmah je obaviješten regionalni imigracijski službenik g. Steward Chiyaka da organizira praćenje imigracijskih službenika policije u istragama. Plan je bio zaustaviti ih kod Simon Mwansa Kapwepwea u vrijeme prijave'', kazao je to šef policije Peacewell Mweembi.

Osim toga, policija je objavila i identitete uhićenih parova.

''Podaci su im kako slijedi - D.M. star 44 godine i njegova supruga N.M. stara 45 godina, bračni par hrvatskog podrijetla. Bili su sa svojim navodno posvojenim djetetom starom 1 godinu i 3 mjeseca iz DR Konga. Nadalje, Z.S. star 52 godine i njegova supruga A.I.S. stara 41 godinu, oboje hrvatski državljani, sa svojim navodno usvojenim djetetom starim 3 godine iz DR Konga, L.P. star 42 godine sa suprugom A.P. starom 40 godina, hrvatski državljani, s navodno posvojenim djetetom starim 3 godine te N.K. star 45 godina, te supruga I.K. stara 36 godina, hrvatskog državljanstva, s njihovim navodno posvojenim djetetom starim 3 godine iz DR Konga'', navedeno je.

Preliminarni rezultati istrage pokazuju kako se dokumenti za posvajanje koje je navodno izdala vlada nisu autentični.

Uskoro ćemo dati stav o tom pitanju, budući da imigracija provodi istragu. Četiri para zadržana su u policijskim postajama Chifubu, Kansenshi, Central i Masala, s po dvoje, dok su djeca odvedena u ustanove socijalne skrbi na zbrinjavanje'', kazao je to generalni konzultar DR Kongo Chiyaka Steward.

>> VIDEO Ovo su važne stvari koje nas čekaju u 2023., posebno pravilo vrijedit će za bankomate do travnja

Komentara 55

DU
Deleted user
14:47 27.12.2022.

Članovi tzv ZL koalicije možemovci i grad je naš.

Avatar Svračak
Svračak
15:07 27.12.2022.

Imaju sreću da nisu hadezeovci. Da jesu sada bi se već znalo i kako su im se zvali i djedovi i babe.

SE
senior12
14:43 27.12.2022.

Normalno da nisu autentični, pa onoj mlatimudanici koja je predstavnica nekih transrodnih osoba u RH, nisu povjerovali da je muško, zato jer nema pišu u gaćama, a na dokumentima piše Muškarac. Sad znaš koliko je sati kad ni koruptivna Afrika ne želi dati svoju siročad LGBT zajednici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije