Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pljačka u rovinju

Obili šest brava i očistili poznatu zlatarnicu u sedam minuta

zlatarna jozef
Duško Marušić/PIXSELL
10.05.2012.
u 21:12

Ademijevi su odmah policiji dojavili o provali, no pljačkaši su vrlo brzo nestali

Samo je sedam minuta bilo dovoljno da provalnici odnesu sav nakit iz zlatarnice Jozefa Ademija u noći na utorak, oko 4 sata, u središtu rovinjske starogradske jezgre, u ulici Carera, najprometnijoj ulici u gradu. Vrijeme trajanja pljačke ustanovljeno je tako što se u kući obitelji Ademi oglasio alarm povezan s radnjom.

Otac i sin Ademi doista su vrlo brzo stigli do svoje prodavaonice, no pljačkaša više nije bilo.

Pratili zlatarsku obitelj

– Radnja je bila, čuli smo tijekom jutra dok je policija obavljala očevid, osigurana s nekoliko brava, no ipak su ih sve uspjeli razvaliti. Sigurno je riječ o iskusnim lopovima – ispričali su nam trgovci iz obližnjih radnji zgroženi događajem. Smatraju kako su lopovi očito pratili što zlatarska obitelj radi te su pretpostavili kako su vlasnici popunili ponudu prije početka sezone. Zlatarnica Jozef zatvorena je, a nemili događaj prepričava se Rovinjem.

– Navodno im je nešto zlatnog nakita poispadalo dok su bježali – pričaju susjedi koje je iznenadio dolazak policije u ranu zoru te ekipe za očevide koja je uzimala otiske i pregledavala razvaljene brave.

Stupićem na lažnjake

Da su zlatarnice sve češće na meti pljačkaša, govori i nedavni incident u Puli kada je u sred noći nepoznati muškarac iščupao metalni stupić s ruba terase kafića kako bi njime razbio staklo zlatarnice Argentum u Flanatičkoj ulici te odnio – imitacije zlatnog nakita.

Pljačka koja se još prepričava u Istri jest ona koja se usred ljeta lani dogodila u Poreču. Lopovi su se dovezli u pješačku zonu stare gradske jezgre ukradenim vozilom Hitne pomoći, pored svih stupića i vidionadzora, i “očistili” zlatarnicu. Vrijednost odnesena zlata je deset milijuna kuna.

Komentara 19

Avatar Nihon no Koku
Nihon no Koku
21:15 10.05.2012.

Insider

DU
Deleted user
21:25 10.05.2012.

Val pljački banaka, pošta i zlatarskih radnji govori da je min. Ranko Ostojić proročanski usmjerio snage policije na bicikliste i staze kojima voze. Podsjetio bih da RH ima blizu 3 divizije plavaca i po tome smo u vrhu Europe, kad se računa koliko policajaca po glavi stanovnika. Zato nije ni čudo da su biciklisti upali u policijsku flajš mašinu i da za njih milosti nema...

NE
neispravnokorisnickoime
23:21 10.05.2012.

sigurno nekakvi bicillisti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije