Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
orsat Miljenić:

"O povlačenju tužbe za genocid tek nakon zadovoljavanja uvjeta"

orsat miljenić
Davor Višnjić/PIXSELL
12.01.2012.
u 13:55

Zakon o ništetnosti nije postigao cilj zbog kojeg je donesen, a problem će se nastojati riješiti međudržavnim sporazumom, poručio je Miljenić

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić održao je u četvrtak prvu konferenciju za novinare na koju je zakasnio 45 minuta zbog obveza u Vladi, no detaljne planove iz svog resora nije želio iznositi jer još nisu finalizirani.

Predstavio je zamjenicu, dosad sutkinju zagrebačkoga Županijskog suda, Sandru Artuković Kunšt, a imena pomoćnika objavit će sljedeći tjedan. Ministar pravosuđa se prilično ležerno ispričao novinarima (njih 30-tak) za kašnjenje, kazavši da će se truditi da se to ne ponovi, no da to ne može i obećati.

Odgovarajući na pitanje o Zakonu o ništetnosti, kazao je da nije postigao cilj zbog kojeg je donesen te da će se problem nastojati riješiti međudržavnim sporazumom. Na pitanje hoće li ukinuti javne ovršitelje ili modificirati Zakon o javnim ovršiteljima, kazao je da su sve opcije otvorene i da će se o tome javno raspravljati. Njegov stav o povlačenju tužbe za genocid sličan je stavu predsjednika Ive Josipovića i drugih dužnosnika.

– O povlačenju tužbe za genocid, koja je dobro argumentirana, može se razgovarati kad određeni uvjeti budu zadovoljeni – rekao je.

Miljenić vjeruje i da će Općinski radni sud u Zagrebu riješiti problem nagomilanih radnih sporova i da je 26 sudaca, koliko ih je bilo i dosad, dovoljno da se riješe predmeti na zadovoljavajući način unatoč kritikama stručnjaka, koji ne vjeruju da će radni sud s nedovoljno sudaca išta promijeniti nabolje. Kazao je da je neriješenih predmeta starijih od tri godine u RH oko 300 tisuća.

Komentara 116

OB
-obrisani-
15:55 12.01.2012.

................evo javio se pas iz Zadra, pa zar su ga skinuli sa lanca?? Tesko postaru!!

OB
-obrisani-
15:31 12.01.2012.

. . nije postiglo ni cilj terorističko naoružavanje iz 1990 u režiji sdp-a . narod je kratke pameti pa je tu činjenicu zaboravio

KU
kukuriku
15:38 12.01.2012.

..ma Liburnio, se tjesí iz Matulja , iz kvarta bivsé-\"elitne-jugo-baze\", da nebi izgubija \"pogled na Quarnero\"..-:))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije