Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dr. Ive Dumić Čule

Nogalo o ravnatelji DB Srebrnjak: Provodi uhljebničku politiku, povećao je minus sa 2,5 na 35 milijuna kuna

Foto: Goran Stanzl/Boris Scitar/PIXSELL
1/3
24.05.2021.
u 22:02

Nogalo kaže i da Dumić Čule sustavno zapošljava bliske prijatelje te krši zaključak zagrebačke Gradske Skupštine o privremenoj obustavi zapošljavanja na neodređeno vrijeme

Sindikalni povjerenik Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS) u Dječjoj bolnici Srebrnjak Boro Nogalo pozvao je u ponedjeljak Upravno vijeće te bolnice da zaustavi, kako je ustvrdio, samovoljno ponašanje i protuzakonite radnje koje provodi ravnatelj dr. Ive Dumić Čule.

Nogalo u priopćenju navodi kako je ravnatelj u godinu i pol dana povećao minus bolnice sa 2,5 milijuna kuna bivše uprave na 35 milijuna kuna, a Pravilnik o sistematizaciji koji predlaže nije u skladu s važećim zakonima, Statutom i prijedlozima Stručnog vijeća bolnice.

"Predloženi ustroj bolnice naštetit će kvaliteti rada bolnici te će zbog neusklađenosti ugroziti produljenje međunarodnih certifikata o kvaliteti {lSO 9001, DIAS} koje je bolnica prije dolaska Dumić Čule imala. Stoga predlažem da se obave dodatne konzultacije sa svim dionicima kako bi se iznašlo odgovarajuće zakonsko i stručno rješenje", navodi se u priopćenju.

Nogalo, među ostalim, ističe protuzakoniti ustroj Klinike za padijatriju i nekih drugih odjela te ističe kako u novom prijedlogu sistematizacije nema djelatnosti medicine rada i sporta predviđene Statutom ustanove, ali se navode djelatnosti, npr. dijabetologija, kojima se bolnica uopće ne bavi i nema stručnjake i koja nisu predviđene ni u razvojnim planovima kroz projekt Centra za translacijsku medicinu (CCTM). 

Tvrdi se i da izbor voditelja ustrojstvenih jedinica nije usklađen sa zakonima o liječništvu te zdravstvenoj zaštiti. Npr. za pomoćnika ravnatelja za stručno-znanstvene djelatnosti može biti izabrana s VSS zdravstvenog usmjerenja, fizike, kemije, elektrotehnike, bioonienjerstva ili prirodoslovno-matematičkog usmjerenja, a trebala bi provoditi klinička ispitivanja, uvoditi nove medicinsko-rehabilitacijske tehnologije, koordinirati vodenje klinidko-znanstvenih projekata itd.

Nogalo kaže i da Dumić Čule sustavno zapošljava bliske prijatelje te krši zaključak zagrebačke Gradske Skupštine o privremenoj obustavi zapošljavanja na neodređeno vrijeme.

"Na ovaj način provodi uhljebničku politiku s ciljem postavljanja sebi lojalnih ljudi koji će zajednički štititi interese onih skupina kojima je zajednički cilj izvlačenje i uništenje projekta CCTM, a što će na kraju građani Zagreba morati podmiriti iz vlastitih džepova", tvrdi u priopćenju sindikalni povjerenik HLS-a u Dječjoj bolnici Srebrnjak Boro Nogalo.

VIDEO Boro Nogalo o odluci o udaljavanju s radnog mjesta

Ključne riječi

Komentara 7

LI
livnopravo
14:29 25.05.2021.

kraddezeovci će sad pljuvati po nogalu i onda kmeččati da je netko drugi kriv za stanje u zdravstvu

CO
Condorgrab
11:44 25.05.2021.

Mislim da sadašnji ravnatelj ispunjava sve uvjete za to mjesto: nestručan, Hercegovac, kriminalac, nepotist, bahat i pripadnik Bandićevih razbojnika.

Avatar prahrvat
prahrvat
22:51 24.05.2021.

i nikom ništa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije