Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Svjedok: Zagreb apsolutno ništa ne može raditi po pitanju gospodarenja otpadom

- Grad Zagreb nema ni jedno skladište opasnog i neopasnog otpada. To znači da se doveo u situaciju da u slučaju ovakvih ekstremnih događaja ne može nigdje privremeno odložiti otpad, već ga mora izravno predavati oporabitelju - svjedočio je Majcan
24. svibnja 2021. u 16:01 15 komentara 15446 prikaza
Zagreb: Suđenje za aferu Agram na Županijskom sudu
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Trpimir Majcan, direktor sektora u Čistoći, svjedočio je na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku afere Agram. Iskazivo je o točki koja se tiče zbrinjavanja otpada, odnosno o optužbama da se prilikom dodijele tog posla pogodovalo poduzetniku Petru Pripuzu i njegovoj tvrtki C.I.O.S. Svjedok je kazao i da Grad Zagreb  nije poduzeo ništa po pitanju odlaganja otpada prije i nakon što je Ministarstvo zaštite okoliša 2013. zabranilo odlaganje otpada na Jakuševcu.

VEČERNJI TV Dabro: O Spačvi se ne smije govoriti. Zbog toga je dijelom otišao bivši ministar Tolušić

- Grad Zagreb nema ni jedno skladište opasnog i neopasnog otpada. To znači da se doveo u situaciju da u slučaju ovakvih ekstremnih događaja ne može nigdje privremeno odložiti otpad, već ga mora izravno predavati oporabitelju.  U situaciji je da apsolutno nište ne može raditi po pitanju obrade i gospodarenja otpadom, osim  sakupiti taj otpad i  predati ga ovlaštenom oporabitelju - kazao je svjedok.

Martu Šamotu Galjer, zamjenicu ravnateljice USKOK-a zanimalo je, je li osim C.I.O.S.-a bilo drugih tvrtki koje su također mogle  zbrinjavati otpad, a svjedok je odgovorio potvrdno.  

Zagreb: Mihael Zmajlović osvrnuo se na rezultate prvog kruga lokalnih izbora utrka za zagrebačku županiju Zmajlović pobrojao Kožićeve afere i pozvao ga na sučeljavanje: 'Pozivam da skupi hrabrosti'

- Da je bio raspisan javni natječaj i da je bilo vremena, na njega bi se javili i drugi. Nismo ispitivali tržište, ali s obzirom na dostupne podatke oko dozvola koje smo imali, pretpostavljam da su se mogle javiti i druge tvrtke - kazao je Majcan.

U ovom djelu optužnice osim Pripuza još su optuženi Milan Bandić, protiv kojeg je postupak obustavljen jer je umro, Slobodan Ljubičić, protiv kojeg je postupak razdvojen radi bolesti te Željko Horvat, Ivan Tolić, Filip Čule i Miljenko Benko.

 

>> Pogledajte i ovaj video - Božinović: 'Vjerojatno će se dopustiti okupljanja do 100 ljudi i otvoriti zatvoreni dijelovi restorana.'

popularna emisija
RTL Direkt idućih se tjedana neće emitirati: Mojmira Pastorčić u odjavi posljednje emisije otkrila razlog
Auro Domus
KRIPTO-BUDUĆNOST
5 predikcija koje se očekuju na tržištu kriptovaluta u 2021. godini
  • Skviki3:

    Prije stadiona treba u Zagrebu izgradit palionicu smeča.

  • danijelrukavina4:

    Zagreb apsolutno ništa ne može raditi po pitanju gospodarenja otpadom - kaže svjedok, ujedno i direktor gradskog poduzeća Čistoća. Idemo se zapitati zašto je to tako ? To je tako zato što si je gospodin Pripuz sa svojim pajdama izgradio ... prikaži još! monopol i unosan biznis na otpadu, a vjerojatno na štetu grada i građana Zagreba. Jer da nije tako već bi bilo i sortirnica i deponija za proizvodnju humusa i što ti ja znam čega sve ne. Jer otpad je dobar biznis. I grad je mogao zarađivati na otpadu. A zašto nije taj biznis kod nas recimo zaživio kao kod slovenaca npr. u Ljubljani, to je pitanje bez odgovora. Ovdje kod nas "poduzetnici" zarađuju milijune na prikupljanju otpada, koje onda prikupljeno ostaje kao problem gradu Zagrebu. Neki dan slika one deponije firme koja je "prikupljala", plastiku, čini mi se. I što, prikupljena plastika stoji na deponiji izložena vremenu. Jeste li pitali "poduzetnike" kako i kada misle riješiti "prikupljenu" plastiku ?

  • Balkanska_Analitika:

    socijalizam je opijum za narod, a Bandic je za to dokaz :)