Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velike suše

Njemačkoj prijeti najtoplijih i najsušnijih pet mjeseci u posljednjih sto godina

Reuters
21.08.2018.
u 11:23

Dugotrajna suša diljem Njemačke, zahvaljujući nedostatku oborina, zabrinula je poljoprivrednike diljem zemlje pa se mnogi žale na neuspjele usjeve i prijavljuju štete u milijardama eura

Petomjesečno razdoblje od travnja do kolovoza ove godine bit će najtoplije i najsušnije razdoblje za Njemačku otkako se prati vrijeme od 1881. godine.

Ljetni uvjeti zabilježeni su diljem Njemačke od travnja, te će stručnjaci do kraja kolovoza vidjeti jesu li ovi uvjeti dosegli rekorde, rekao je glasnogovornik njemačke agencije za meteorologiju.

Zabilježen je trend koji vodi u tom smjeru, dodao je glasnogovornik.

Ipak, uz niže temperature koje se očekuju krajem mjeseca, temperature zabilježene u ljetnim mjesecima, od lipnja do kolovoza, čini se da neće srušiti rekord tzv. ''ljeta stoljeća'' iz 2003. godine, napominju iz agencije.

Dugotrajna suša diljem Njemačke, zahvaljujući nedostatku oborina, zabrinula je poljoprivrednike diljem zemlje pa se mnogi žale na neuspjele usjeve i prijavljuju štete u milijardama eura saveznoj vladi.

>> Pogledajte u kakvom su stanju zagrebački mostovi

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
16:00 21.08.2018.

Blame Merkel i azilante.

Avatar nekakav
nekakav
11:31 21.08.2018.

baš bih volio vidjeti njemačkog poljoprivrednika koji je prijavio štetu u milijardama eura...

Avatar poljicanin
poljicanin
22:22 21.08.2018.

Odin ih kažnjava zbog Merkel i njene politike .I Thoru je dosadila pa je poslao svoj moćni čekić u privremenu penziju.Bez čekića nema grmljavine,bez grmljavine nema pravih kiša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije