Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBIJENI TERORIST:

'Nemam nijednog američkog prijatelja, ne razumijem ih'

tamerlan tsarnaev
Reuters/PIXSELL
19.04.2013.
u 15:11

Tamerlan Carnajev nakon bijega iz Čečenije godinama je živio u Kazahstanu, nakon čega je kao izbjeglica došao u SAD

Tamerlan Carnajev (26), jedan je od bombaša koji su organizirali napad u Bostonu koji se dogodio u ponedjeljak, u kojemu je poginulo troje ljudi, danas je poginuo tijekom okršaja s policijom.  Njegov brat Džohar (19), drugi osumnjičenik za napade u Bostonu, uspio je pobjeći.

Na stranici Photoshelter nalazi se galerija fotografija koje prikazuju Tamerlana kako boksa. Fotografije su popraćene njegovim komentarima u kojima otkriva kako je podrijetlom iz Čečenije, no morao je pobjeći s obitelji tijekom ranih devedesetih zbog rata. Godinama je živio u Kazahstanu, nakon čega je kao izbjeglica došao u SAD. Otkrio je da studira na bostonskom koledžu Bunker Hill.

– Nemam nijednog američkog prijatelja, ne razumijem ih – otkriva, između ostalog, Tamerlan, dodajući kako zbog islama ne puši i ne pije. Smatra da u današnjem svijetu više nema vrijednosti te brine jer smatra da se "ljudi ne mogu kontrolirati".

Otkriva i kako ima djevojku talijansko-portugalskog podrijetla koja je prešla na islam.

– Prekrasna je, čovječe! – kaže.

RT piše kako je Carnajev u kolovozu 2012. godine otvorio profil na YouTubeu, a prije pet mjeseci stvorio je playlistu "Terorizam" s dvije pjesme, koje više nisu dostupne. Njegov profil pokazuje rastuću sklonost radikalnom islamizmu – slušao je pjesme kao što su "Posvetit ću život džihadu" te gledao snimke preobraćenika na islam.

>> Sve o bombaškom napadu u Bostonu čitajte u našem specijalu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije