Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bourbon Rhode

Potonuo tegljač: 'Već nekoliko dana s pažnjom pratimo dramu'

Bourbon Rhode
Foto: bourbonoffshore.com
29.09.2019.
u 13:31

Na brodu je bilo 14 članova posade, a jučer je objavljeno kako su pronašli trojicu mornara u čamcu za spašavanje. Brod je potopljen.

Nastavljena je potraga za potonulim brodom Bourbon Rhode i 11 članova posade među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić. Brod je još u četvrtak ujutro poslao prvi poziv u kojem su javili da su u nevolji. Brod se nalazio na putu iz Las Palmasa na Kanarskim otocima prema Georgetownu u Gvajani, daleko od otoka Martiniquea i 60 nautičkih milja od uragana. Njegovi vjetrovi iznosili su oko 200 kilometara na sat, što ga čini drugim po jačini u povijesti na tom području. 

- Već nekoliko dana s pažnjom pratimo dramu tegljača Bourbon Rhode na Atlantiku. Poznato nam je da su plovili iz luke Las Palmas (Kanarsko otočje) prema Georgetownu u Guyani.

Na brodu pod zapovjedništvom kapetana Miškića bilo je još 13 članova posade kad ga je na 15°35’N40°10’W  približno 970 nautičkih milja zapadno od Cape Verde otočja zahvatilo nevrijeme uzrokovano premještanjem ciklona Lorenzo. 26.09. oko 12.00 šalju signal za pomoć zbog prodora mora u krmeni do broda.

27.09. oko 12.00 UTC brod SSI Excelent dolazi na mjesto odakle je poslan signal pogibelji i ne pronalazi Bourbon Rhode i nastavlja pretragu područja.

29.09. oko 06.30 UTC pronalaze splav sa tri člana posade tegljača koji potvrđuju potonuće 26.09. U željama i nadi s obiteljima i prijateljima iščekujemo da će uskoro brodovi koji su u operaciji spašavanja pronaći ostale članove posade žive i zdrave - navodi se u priopćenju Udruge pomorskih kapetana i časnika Šibenik. 

Na brodu je bilo 14 članova posade, a jučer je objavljeno kako su pronašli trojicu mornara u čamcu za spašavanje. Brod je potopljen.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije