Naslovnica Vijesti Hrvatska

Drama na moru: Kad smo se približili, vidjeli smo da žena leži na leđima, bila je u šoku

Posada broda brzo je reagirala, približili su se i gospođi dobacili kolut za spašavanje. Ona se za njega, govori nam kapetan, od straha jedva uhvatila
11. rujna 2019. u 07:51 2 komentara 3258 prikaza
more
Foto: Dalmacija danas
Pogledajte galeriju 1/3

Na moru kod Zlatnog rata u nedjelju turistički brod Desire iz Krila Jesenice plovio je svojom uobičajenom rutom iz Splita, kad su u moru uočili stariju žensku osobu.

Gliser se zapalio (1) jedan teže ozlijeđen Spašeno dvoje ljudi koji su kod Plomina s glisera pali u more

– Imamo običaj stati otprilike 300-400 metara od vrha Zlatnog rata da se gosti slikaju, ali dok smo prilazili, s desne strane smo vidjeli da je gospođa u moru. Kad smo se približili brodom, vidjeli smo da leži na leđima, bila je pri svijesti, ali nije odgovarala na naše povike jer je bila u šoku – ispričao je za Dalmacija Danas kapetan Jakov Cepernić.

Posada broda brzo je reagirala, približili su se i gospođi dobacili kolut za spašavanje. Ona se za njega, govori nam kapetan, od straha jedva uhvatila. Kad su je izvukli na brod doznali su da se radi o 79-godišnjoj Austrijanki koja je krenula na plivanje na plaži Zlatni rat. No, puhalo je jako jugo i struje su je povukle na otvoreno more. 

Novigrad- Ilustracija NOVIGRAD Žena preminula: Pokušala pomoći pijanom suprugu koji je pao u more

Posada Desirea o svemu je izvijestila supetarsku policiju, koja je pozvala Hitnu pomoć. Nesretnu gospođu prevezli su u luku Bol gdje je pregledana, ali, kaže, odbila je ići u supetarsku bolnicu. Prema posljednjim saznanjima vraćena je u svoj hotel.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

  • mikrogrizzly:

    Jasno da smo turistička država i da koješta treba "izdurati" u srazu s masovnim turizmom, ali s blizu 80 god. na "grbači" se u uvjetima jakog juga i valovitog mora, kupaš u hotelskom bazenu ili šetnja uokolo. Nevjerojatno kako se ... prikaži još! i stariji odvaže na kojekakve poduhvate, kad se već tradicionalno zamjera mladima na nepromišljenosti.

  • Avatar rubinet
    rubinet:

    79 godina i preživjela ovo? svaka joj čast.