Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politka na netu

Nakon izbora stranke birače zaborave - i na internetu

'internet2_nnn_pos_150510'
13.07.2010.
u 05:50

Ipak ima svijetlih primjera, pa se tako neki ogranci, poput kutinskog SDP-a ili županijskog HSS-a te HSLS-a, trude na internetu komunicirati s građanima.

Teza da većina političara o svojim biračima misli samo nekoliko mjeseci prije izbora lako se može potvrditi letimičnom provjerom prisutnosti političara i stranaka na internetu. Naime, na prošlim lokalnim izborima internet je bio jedna od predizbornih fronti, no sve je to, uglavnom zamrlo - odmah nakon izbora.

 Tako, primjerice, Facebook grupe koje su nosile naziv Dinko Pintarić - gradonačelnik Siska, Željko Nenadić - gradonačelnik Petrinje i Davorko Vidović - gradonačelnik Siska, od svibnja 2009. više ne funkcioniraju, mada imaju između 100 i 200 članova. Na zidu profila ima i nekoliko pitanja članova, na koje odgovora nema. Inače, od nekadašnjih kandidata na lokalnim izborima, Facebook profile imaju Marijana Petir (HSS), koja samo prihvaća "prijatelje", no s njima ne komunicira na profilu, Davorko Vidović (SDP), koji se s vremena na vrijeme i javi na profilu, te Davor Žmegač (HSLS), čiji profil nije dostupan javnosti. Slično je i s blogovima. Nekoć su, u kampanjama, blogove vodili gotovo svi političari, a sada jedino Davorko Vidović, koji je u blogosferi prisutan od 2006. No i on, primjerice, ima sada samo jedan napis mjesečno, dok je u mjesecu prije lokalnih izbora, svibnju 2009., imao njih čak osam. Najočitiji primjer da stranke i političari komuniciraju sa svojim biračima samo prije nekih izbora jest i županijska web stranica SDP-a, www.sdp-smz.org, koja je aktivna samo uoči nekih izbora.

Tako su tekstovi na stranici postavljeni prije lokalnih izbora, pa prije izbora za predsjednika, kad se promoviralo I. Josipovića, i napokon uoči unutarstranačkih izbora SDP-a u županiji u ožujku ove godine. Između i nakon toga nema ništa. Ipak, ima i svijetlih primjera. Aktivne su stranice županijskog HDZ-a, koji prati aktivnosti lokalnih HDZ-ovaca i mladeži, aktivan je na webu i kutinski SDP, gdje je dosta vijesti, a čak se i komentiraju vijesti, što nije slučaj nigdje drugdje, tu su i kutinski i sisački HSLS, te županijski HSS, koji već u ovom mjesecu ima šest objavljenih vijesti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije