Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trilogija HAZU

Nakon Bijele i Plave, izdana i Crvena knjiga o obrazovnoj reformi

06.02.2014., Zagreb - Predavanje akademika Vladimira Paara o klimatskim promjenama odrzano je u HAZU.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
20.03.2017.
u 06:30

Cilj je svih triju publikacija da pridonesu što kvalitetnijem sagledavanju stručne osnove i priloga za obrazovnu reformu, ističe Vladimir Paar

Završna, treća publikacija, tzv. Crvena knjiga, pod nazivom “Prilozi za raspravu o obrazovnoj i kurikulnoj reformi – recenzije u Znanstvenom vijeću za obrazovanje i školstvo HAZU”, čiji je urednik akademik Vladimir Paar, objavljena je prošlog tjedna.

Time je zaokružena svojevrsna trilogija koju čine i dvije prethodno objavljene publikacije: “Hrvatsko školstvo u funkciji razvoja gospodarstva i društva – doprinos kurikulnim promjenama” (Bijela knjiga iz 2015.) te “Prilozi za raspravu o cjelovitoj kurikulnoj reformi” (Plava knjiga iz 2016.).

U posljednjoj, netom objavljenoj publikaciji, nalazi se završni prikaz rada Znanstvenog vijeća za obrazovanje i školstvo HAZU na recenzijama cjelovite kurikulne reforme i viziji obrazovne reforme. – Treća publikacija, zajedno s prve dvije, sadrži važne rezultate i informacije čime može značajno pomoći povjerenstvu koja će raditi na reformi školstva, i što se tiče vizije razvoja školstva i što se tiče izbjegavanja dosadašnjih nedostataka i zamki.

Cilj je publikacija da pridonesu što kvalitetnijem sagledavanju stručne osnove i priloga za obrazovnu reformu – kaže Paar, šef Znanstvenog vijeća za obrazovanje i školstvo HAZU. 

>>Kusić o Supeku: Bio je gigant hrvatske znanosti, umjetnosti i humanizma

>>Profil objavio književni testament akademika Ivana Supeka

Ključne riječi

Komentara 1

LA
Latz
13:54 27.03.2017.

Jesu li takve publikacije javno dostupne na stranici HAZU?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije