Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mojposao

Ova zanimanja bila su najtraženija u 2013. godini

Konobari
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
07.01.2014.
u 10:40

Kada je u pitanju visoka stručna sprema, najtraženiji su programeri, prodajni predstavnici, knjigovođe i arhitekti

Unatoč gospodarskoj krizi i povećanju nezaposlenih na portalu MojPosao objavljeno je više od 17.000 natječaja za posao, što predstavlja povećanje od 18% u odnosu na isto razdoblje 2012., priopćio je MojPosao koji je objavio godišnji pregled stanja na tržištu rada za 2013. godinu.

Najtraženija zanimanja u 2013. godini bila su konobar, prodavač, prodajni predstavnik i kuhar, navodi MojPosao koji također dodaje da su programeri i dalje najtraženije zanimanje kada je u pitanju visoka stručna sprema. Po traženosti, kada je u pitanju VSS, slijede ih prodajni predstavnici, knjigovođe i arhitekti.

– Broj oglasa za stalno zaposlenje porastao je za tri posto dok je istodobno gotovo dvostruko više posloprimaca spremno prihvatiti ugovor na neodređeno. Poslodavci najviše traže kandidate sa srednjom stručnom spremom – navodi MojPosao. 

Također dodaju da je kod polovice poslodavaca radno iskustvo bilo uvjet za zapošljavanje, a u prosjeku su tražili dvije godine i deset mjeseci.

>> Ova će se zanimanja najviše tražiti u 2014. godini!

Komentara 1

Avatar airbizz
airbizz
10:53 07.01.2014.

"Broj oglasa za stalno zaposlenje porastao je za 3 posto dok je istovremeno gotovo dvostruko više posloprimaca spremno prihvatiti ugovor na neodređeno." mislim da je došlo do greške.trebaju se navesti:stalno zaposlenje i ugovor na određeno.a ljudi su danas spremni naa ugovor na određeno vrijeme jer nas je sustav sveo na "život na kredit" jer se plaće i prava radnika sustavno smanjuju,te kao takvi smo robovi banaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije