Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije bilo spasa

Na Mosoru od srčanog udara preminuo iskusni planinar

Mosor
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/3
10.06.2018.
u 15:52

Preminuli planinar bio je član HPD-a Mosor, redoviti sudionik brojnih akcija čišćenja na Mosoru, a često je dežurao na Lugarnici

Jutros je na Mosoru, vjerojatno od srčanog udara, preminuo poznati planinar iz Žrnovnice, javlja dalmacijadanas.hr kojima je Vinko Prizmić, čelni čovjek HGSS-a, rekao da su gorski spašavatelji i medicinski tim pokušali sve što je bilo u njihovoj moći, ali pomoći planinaru nije bilo.

– Dojavu smo primili oko 8:30, a već za pola sata poletio je helikopter. Planinara smo pronašli na oko 700 metara nadmorske visine, ispod šumice kod planinarskog doma. Usprkos pokušajima reanimacije i prebacivanju u KBC Split, nažalost, planinaru nije bilo pomoći. Sve upućuje na to da je planinar doživio teški oblik srčanog udara. Moja iskrena sućut ide obitelji i cijeloj planinarskoj zajednici koja ga je poznavala – rekao je Prizmić za dalmacijadanas.hr. 

Preminuli planinar bio je član HPD-a Mosor, redoviti sudionik brojnih akcija čišćenja na Mosoru, a često je dežurao na Lugarnici.

Iz redakcije portala nisu napisali o kome je riječ iako im je identitet preminulog planinara poznat.

U ožujku ove godine, također u blizini planinarskog doma Umberto Girometta, od srčanog udara, preminula su braća Stamenov.

 

Ključne riječi

Komentara 2

ZA
Zagy154
17:22 10.06.2018.

glavno da svi trube da je poznat?????

DU
Deleted user
16:19 10.06.2018.

Jedino vojnici fale 😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije