Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČELA INTERNA KONTROLA

Ministarstvo zdravstva o smrti Kanađana u KBC-u Split: 'Zatražili smo žurno očitovanje'

Split: Klini?ki bolni?ki centar Firule
Miranda Cikotic/PIXSELL
12.05.2023.
u 11:59

KBC je ustvrdio da je pacijentu tijekom hospitali​z​acije pružena odgovarajuća skrb i lije​čenje te je učinjena slikovna i laboratorijska obrada

U splitskome Kliničkome bolničkom centru (KBC) u petak ujutro je počela unutarnja kontrola zbog smrti kanadskog državljanina koji je u četvrtak ujutro umro na Jedinici intenzivnog liječenja. Riječ je o kontroli KBC-a, a ne Ministarstva zdravstva kako je sinoć Hina objavila. 

Zbog smrti 69-godišnjeg Kanađanina na intenzivnom odjelu KBC-a Split u četvrtak njegova supruga optužila je splitsku bolnicu. Za Novu TV ispričala da je tijekom odmora na Jadranu njenog supruga uhvatio kašalj te da mu je u splitskoj bolnici utvrđena anemija. On je tamo i pao te se ozlijedio, a Kanađanka je uvjerena da je umro zbog sepse prouzročene gljivičnim oboljenjem grla i da je umro bez razloga te odbija obdukciju

Inače, iz Ministarstva zdravstva potvrdili su za Večernji list kako su jutros zaprimili obavijest o preminulom pacijentu. ''Slijedom iznesenih informacija, Ministarstvo zdravstva zatražilo je žurno očitovanje KBC-a Split na temelju kojega će zdravstvena inspekcija poduzeti daljnje korake'', odgovorili su.

Kanađanin (69) je umro nakon što se u dva navrata liječio u toj bolnici. Prvi put tri dana krajem travnja i u drugom navratu deset dana. Liječnicima se obratio zbog problema s kašljem, pa je bio zadržan na Klinici za plućne bolesti, a stanje mu se naglo pogoršalo u srijedu nakon čega je prebačen u Jedinicu intenzivnog liječenja. KBC je ustvrdio da je pacijentu tijekom hospitali​z​acije pružena odgovarajuća skrb i lije​čenje te je učinjena slikovna i laboratorijska obrada.

"Pacijentu se jučer stanje naglo pogoršalo. Provedeni su svi postupci intenzivnog liječenja, ali je pacijent, nažalost, preminuo. ​Povjerenstvo za unut​a​rnji nadzor istražit će sve okolnosti liječenja pacijenta. Za sve osobe preminule u bolnici postoji obveza provođenja obdukcije​"​​, rekli su sinoć u KBC-u Split, koji je najavio da danas počinje unutarnja kontrola.​ 

>> VIDEO Kraj pandemije i u Hrvatskoj: Vlada prihvatila Berošev prijedlog

Komentara 1

LI
Linomedo
22:17 12.05.2023.

Uopće ne sumnjam da je umro zbog greške liječnika. U Hrvatskoj ljudi umiru ko muhe upravo zbog toga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije