Naslovnica Vijesti Hrvatska

MVEP: Poduzimamo sve raspoložive mehanizme. Razumijemo interes javnosti, ali ne možemo objavljivati detalje

- Nastavljamo intenzivno raditi na rješavanju slučaja otetog hrvatskog državljanina, a hrvatska Vlada i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova poduzimaju sve što je u njihovoj moći, koristeći sve raspoložive mehanizme, poručili su danas iz MVEP-a.
10. kolovoza 2015. u 14:29 6 komentara 600 prikaza
Tomislav Salopek
Foto: VL

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i dalje radi na rješavanju slučaja otetog Tomislava Salopeka.

- Nastavljamo intenzivno raditi na rješavanju slučaja otetog hrvatskog državljanina, a hrvatska Vlada i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova poduzimaju sve što je u njihovoj moći, koristeći sve raspoložive mehanizme, poručili su danas iz MVEP-a. 

- Razumijemo u potpunosti interes medija i javnosti za ovaj slučaj, ali, u ovom trenutku, zbog osjetljivosti situacije, ne možemo objavljivati detalje. Također, ponovno apeliramo da se ne objavljuju nepotvrđene i neprovjerene informacije, kažu iz Ministarstva

Podsjetimo, Salopek je otet 22. srpnja u Egiptu, na putu na posao na kojem je trebao provesti posljednji radni dan. 

>> Tražeći Tomislava, poginula dvojica specijalaca, Egipat ipak ne odustaje

>> Taoce za razmjenu uz otkupninu ISIL obično ne prikazuje na snimkama 

>> Al Sisi naredio svim snagama sigurnosti da učine sve kako bi pronašli Tomislava Salopeka

A1
PROMO
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

 • Stipan:

  Pa što onda objavljuje nepotvrđene informacije VL! Ako nemate što i o čemu pisati , ne pišite ništa !

 • miso:

  Podržavam sve napore da se spasi Tomislav Salopek. Istovremeno naglašavam da dok su njega otimanjem udaljili iz doma u Vrpolju, u Novigradu će prekosutra u 11h udaljiti iz doma Vidu Pfeuffer. Ne možemo spriječiti jedne da u Egiptu učine ta ... prikaži još! zlodjela, a u Novigradu pravno podupiremo druge da čine to isto. Kako je to moguće? Kako možemo to dopustiti?

 • Avatar nekakav
  nekakav:

  nemojte se ni usuditi dati dojam da nešto radite, i da pokušavate. nesretni čovjek je koljačima u rukama, i jako su male šanse da ga se oslobodi. nisu ga ni locirali, a već su im dva vojnika poginula, egipćanima. što ... prikaži još!što znaju oni uopće o tim otmičarima? kako bi se ponašali vi, da su otmičari kod vas oteli nekog stranca? da, baš bi svoje ljude slali u oslobađanje, ne... treba biti pažljiv, i ne se upuštati u avanture zbog koje hiljadarke više. a i snositi odgovornost za svoje postupke treba početi. ne vidim baš neke razlike između ovog slučaja i engleza u japankama na biokovu koje hgss o našem trošku vozi do apartmana... svjesno je to sve učinjeno. žao mi je, ali.. svijet je surov, i nemilosrdan. takvime smo ga napravili.