Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministar Kujundžić: Sve smo stariji pa bi trebalo pomaknuti dobnu granicu odlaska u mirovinu

Sindikat koji se zalaže za raspisivanje referenduma "67 je previše" skupljat će potpise od 27. travnja do 11. svibnja kako bi se sa umjesto sadašnjih 67, odlazak u mirovinu vratio na 65 godina.
19. ožujka 2019. u 11:46 15 komentara 833 prikaza
Milan Kujundžić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Ministar zdravstva Milan Kujundžić komentirao je u utorak inicijativu sindikata za raspisivanje referenduma "67 je previše" kazavši kako smo sve starija populacija pa treba razmišljati o pomicanju dobne granice za odlazak u mirovinu.

Sindikati objavili referendumsko pitanje Kada u mirovinu Sindikati objavili referendumsko pitanje i kada kreće prikupljanje potpisa

Sindikati će od 27. travnja do 11. svibnja prikupljati potpise za raspisivanje referenduma kojim bi se umjesto sadašnjih 67 godina vratila dob od 65 godina za odlazak u starosnu mirovinu.

"S etičkog i biološkog aspekta može se raspravljati o tome može li čovjek raditi do 65 ili 67 godine, međutim svjetski trendovi dolaze i u Hrvatsku, sve smo starija populacija i trebat će razmišljati o pomicanju dobne granice do kada se radi", izjavio je Kujundžić na poslovnom doručku "Održivost sustava zdravstva u Hrvatskoj" koji je organizirala Američka gospodarska komora.

Neovisno o tome hoće li i kada taj zakon stupiti na snagu svima koji žele raditi nakon 65 to trebao omogućiti, smatra ministar zdravstva.

19.12.2016., Zagreb - U KBC Zagreb otvoren je Centar za prostatu. Na svecanosti su nazocili uz sefa odjela prof. dr. Zeljka Kastelana i Zeljko Reiner, podpredsjednik Sabora, Ante Corusic, ravnatelj KBC Zagreb, Milan Kujundzic, ministar zdravstva i drugi. opravdan zahtjev Liječnička komora pokreće disciplinske postupke protiv Kujundžića i Petrova

Na novinarski upit što bi to značilo za zdravstveni sustav Kujundžić je ustvrdio da se od rada ne obolijeva. "Puno puta ljudi kažu - dok sam radio bio sam dobro, a čim sam otišao u mirovinu dohvatile su me bolesti", kazao je Kujundžić naglasivši da to zahtjeva ozbiljnu raspravu.

Sindikalna inicijativa "67 je previše" predstavili sporazum o udruživanju za prikupljenje potpisa za referendum

ARHIVA - Srebro u kombinaciji, povijesna olimpijska medalja Ivice Kostelića
TEŠKA ODLUKA
Pavlek u suzama umirovio Antu Kostelića: 'Tako je trenutno najbolje...'
Ivanić-Grad
Grad po svačijoj mjeri
Ivanić-Grad: Moderna sredina pogodna za svakoga
 • viki.liks:

  Koja spoznaja, pa naravno da su ti koji imaju love sve stariji i da se ne možeš mjeriti s bušmanom u Africi koji sebi još lovi ručak.

 • Avatar lokalpatriot ri
  lokalpatriot ri:

  Kujundžić je ustvrdio da se od rada ne obolijeva!!!! Ne od tvoga rada, sigurno. Što je slijedeće: " Arbeit macht frei"?!

 • rpzagreb:

  Iz dana u dan slušamo uvredljive i šuplje priče umjesto da netko konačno počne smanjivati ogromni državni aparat, povlaštene mirovine, broj lažnih branitelja..... ali ne, jer su to birači koji jamče vlast dok je sve drugo nevažno i nebitno.