Naslovnica Vijesti Hrvatska

Liječnička komora pokreće disciplinske postupke protiv Kujundžića i Petrova

Zeleno svjetlo za ta dva postupka Časnom je sudu dalo komorsko Povjerenstvo za medicinsku etiku i deontologiju
14. ožujka 2019. u 15:11 11 komentara 2650 prikaza
19.12.2016., Zagreb - U KBC Zagreb otvoren je Centar za prostatu. Na svecanosti su nazocili uz sefa odjela prof. dr. Zeljka Kastelana i Zeljko Reiner, podpredsjednik Sabora, Ante Corusic, ravnatelj KBC Zagreb, Milan Kujundzic, ministar zdravstva i drugi.
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Zbog teških riječi nakon smrti Mattea Ružića, mladića koji je iznenada umro ljetos u Zaprešiću, protiv ministra zdrastva Milana Kujundžića pokreće se disciplinski postupak pred Časnim sudom Hrvatske liječničke komore. Disciplinski će se postupak pred istim tijelom također pokrenuti i protiv liječnika i saborskog zastupnika Mosta, Bože Petrova. Zeleno svjetlo za ta dva postupka Časnom je sudu dalo komorsko Povjerenstvo za medicinsku etiku i deontologiju. 

Željko Jovanović Željko Jovanović: 'Drago mi je da se HLK oduprla pritisku moći ministra Kujundžića'

Rečeno je Povjerenstvo ocijenilo opravdanim zahtjev  zastupnika SDP-a, takođšer liječnika, Željka Jovanovića za pokretanjem disciplinskog postupka protiv ministra. Kujundžić je na konferenciji za novinare, sazvanoj nakon smrti mladića, misleći na kolege Ines Strenju  Linić i  Božu Petrova), kazao da s njima a stručnoj razini ne može razgovarati "...jer tako nisku frekkvenciju ne mogu postići. Ugledna tzv. doktorica iz Sabora i doktor iz Sabora, Linić i Petrov, u hrvatskoj medicini znače manje nego ja u hrvatskoj poljoprivredi". Želko Jovanović prijavio ga je Liječničkoj komori, čije je tijelo potvrdilo da su te riječi povreda medicine etike.  

Milan Kujundžić Produljenje roka Kujundžić: Novi zakon o pobačaju će kasniti

Istovremeno je odbačen zahtjev ministra  Kujundžića za pokretanjem disciplinskog postupka protiv Jovanovića - ocijenjen je neosnovanim. 

- Drago mi je da se HLK oduprla pritisku moći ministra Kujundžića, koji je bez snage argumenata, ali s argumentom snage podnio besmislenu prijavu protiv mene, kojom traži oduzimanje liječničke licence za iskazanu riječ i mišljenje o njegovu radu. Ponavljam, podnošenje njegove prijave protiv mene, ali i kolegice Strenje i kolege Petrova, smatram zloupotrebom položaja kojom se želio baciti krimen na političke konkurente iz oporbe i ušutkati kritičare. Istovremeno pokretanje postupka protiv ministra Kujundžića zbog postupanja suprotno odredbama Kodeksa medicinske etike i deontologije HLK, znači zbog nečasnog postupanja prema svojim kolegama, još je jedna potvrda da mu nije mjesto na čelu ministarstva zdravstva i da premijer Plenković treba dodatno dobro razmisliti o njegovoj smjeni – komentirao je Jovanović. 

Video: Stižu veće kazne u prometu

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • Avatar Le-Freak
  Le-Freak:

  Jovanovic, koji je instalirao svoje ljude Vrankovica i Radju u HKS , koji je htjeo osusiti nogometnu mocvaru jer mu je preuspjesna, najgori ministar u 4 najgoroj vladi svijeta kojega je i onako nesposoban Milanovic morao zbog destruktivnosti i prepotentne ... prikaži još! nesposobnosti izbaciti iz vlade. Takav tip izgleda nikada nece shvatiti kako je nastran i nestrucan. Nije cudo da takvi nalaze visoku poziciju samo u SDPu.

 • Avatar blue_screen
  blue_screen:

  jovo jovo...kak se ne umoris

 • Grebza:

  Svi se vrte u nekim besmislenim povjerenstvima, displinskim postupcima, komisijama ali još nitko ništa konkretno nije napravio. U bilo kojem segmentu danasnjice.