Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović:

'Prvi put preuzet ćemo vlast u situaciji gospodarskog rasta. Svaki put sam zemlju ostavio u boljem stanju od zatečenog'

Zoran Milanović u šetnji Zagrebom
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
20.08.2016.
u 15:11

"Prošlo je osam mjeseci od zadnjih izbora, velika šteta nije napravljena, dajte nam konačno priliku da zemlju, koju smo doveli u bolje stanje, nastavimo voditi još četiri godine i rezultat neće izostati. Nećemo vas prevariti", poručio je Milanović

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović, prvi na listi Narodne koalicije u Prvoj izbornoj jedinici, poručio je u Zagrebu da će SDP-ova koalicija prvi put u povijesti Hrvatske nakon rujanskih izbora preuzeti vlast u zemlji situaciji gospodarskog rasta.

"Prošlo je osam mjeseci od zadnjih izbora, velika šteta nije napravljena, dajte nam konačno priliku da zemlju, koju smo doveli u bolje stanje, nastavimo voditi još četiri godine i rezultat neće izostati. Nećemo vas prevariti", poručio je Milanović u izjavi novinarima na Cvjetnom trgu gdje se družio s građanima zajedno s čelnicima koalicijskih stranaka, HSS-a i HSU-a, Krešom Beljakom i Silvanom Hreljom te bivšim predsjednikom republike Stjepanom Mesićem, koji je također na koalicijskoj listi u Prvoj izbornoj jedinici.

Ustvrdio je kako je svaki puta do sada, u dva navrata,  SDP dolazio u Vladu u trenutku teškog posrtanja države i ozbiljnih problema – i 2000. i 2011. godine te svaki put zemlju ostavio u uzornom i puno boljem stanju od zatečenog.

Rekao je i kako mu je drago što će prvi put u Prvoj izbornoj jedinici imati za konkurenta predsjednika HDZ-a, koji su dosad "obično uvijek bježali iz Zagreba".

"Bit će teško, nema zavaravanja. HDZ je jak, ali mi smo jači – oni su 'Super', a mi smo 'Eurosuper 98'.", istaknuo je.

>>Milanović u lovu na glasove za I. izbornu jedinicu: HDZ je super, ali SDP je eurosuper 98!

Za ovogodišnju izbornu kampanju rekao je da je dosad najduža, ali i i po troškovima najjeftinija, te pokazuje tendenciju smanjivanja troškova za kampanje.

Upitan za stigmu "Jugoslaveni" koja navodno prati njegovu stranku, istaknuo je da je on "Jugoslaven koliko i Plenković  i neki ljudi oko njega". "Mislim da je na debati ta priča definitivno završena. Još će biti nekih neuvjerljivih pokušaja, stigmatiziranja i difamacija, ali gotovo je to. Ispuhala se tikva, pluća su se ispuhala, više ne možemo o Udbi, o Jugoslaviji, sada moramo naći novu paradigmu - ozbiljan posao i gospodarski rast".

Ponovno se obrušio i na HDZ-ov gospodarski program, ustvrdivši da on "proračun tangira za 11 milijardi kuna i zemlju vodi u financijski bankrot".

Upitan za mogućnost poslijeizborne suradnje Narodne koalicije i Mosta,  odbio je govoriti o Mostu i njegovu čelniku Boži Petrovu, koje, kaže, već osam mjeseci ne spominje.

"Ja Most niti komentiram, niti napadam, niti kritiziram već mjesecima, ne zato što ih ignoriram, nego što su se odlučili za HDZ. Hrvatska se osam mjeseci znojila, to nije valjalo, to je loše, idemo to promijeniti", poručio je.

>>Prilika za predizbornu promižbu: Milanović i Plenković 'otvorili' Novogradiško ljeto

Komentara 38

TO
Torcidas
15:33 20.08.2016.

Lažove preuzeo si ne vlast nego LOVINU prije pet godina s rastom od dva kvartala za redom a ti si je pokrao i svake godine BDP padao za DVA POSTOTKA, lazove pokrao si i zaduzio Hrvatsku za generacije koje dolaze!!!

Avatar majmunranko
majmunranko
15:17 20.08.2016.

BDP je 2015. za 2% MANJI nego 2012., industrijska proizvodnja je 5% MANJA nego 2012. zaposlenih je za 45 tisuća manje nego 2015. zaposlenih u djelatnostima u kojima se stvara nova vrijednost je za 85 tisuća MANJE nego 2012., javni dug je za 26% VEĆI nego 2012...zapravo ne postoji NITI JEDAN pokazatelj koji je na kraju Milanovićeve vladavine bio pozitivniji nego na početku. Niti jedan. Svako slovo koje je ovdje izvalio Milanović je čista laž.

MS
mare_split
15:24 20.08.2016.

Sanjaj Šmrkavi! Ufam se da građani RH ne će dati glas za 'čuvara' zločinaca? ... Valjda su svjesni da će na taj način, izravno, naštetiti sebi i uništiti svoju dušu? ... i ne zaboravi, APIS je out, ... tehnologija koju možeš samo zamišljati kao dio NF romana već je u uporabi! Amer ne voli mućke s Rusima i zato ovaj put ne će biti krađe, najmanje, 10% glasova HDZ-a što je učinjeno na prošlim izborima! 'Čujem' da u APIS-u ima i 'pokajnika', koji su trenutno 'peta kolona'! Iskupljuju se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije