Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KANDIDATURA ZA ŽUPANA

Matija Posavec izašao pred građane u Čakovcu, pljeskali mu: 'Blaženi oni koji se vraćaju'

Čakovec: Matija Posavec službeno objavio novu kandidaturu za župana nakon uhićenja
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/7
11.11.2021.
u 13:37

Nakon svega mogao sam aktivirati saborski mandat, nisam uzeo ni plaću, čekam da se ovo završi na način da budu sve činjenice dostupne, kazao je

Matija Posavec danas u centru Čakovca održao konferenciju za medije povodom kandidature za međimurskog župana, a neki su mu građani skandirati i pljeskali.

Podsjećamo, Posavec je prije točno dva mjeseca podnio ostavku na istom mjestu za kojeg se ponovno kandidira, i to zbog primanja mita i pogodovanja pri zapošljavanju. Bivši župan u USKOK-u je sve priznao, a sada se kandidira za mjesto župana čiji će se izbori održati 28. studenog. 

- Da vas nema v dreku bi bili, kazala je Posavcu jedna gospođa na konferenciji. 

- Blaženi oni koji se vraćaju, nadodali su građani. 

11.11.2021. Cakovec- Matija Posavec sluzbeno objavio novu kandidaturu za zupana nakon uhicenja.
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Osim Posavca, svoje su kandidature najavili i Sandra Herman iz Reformista uz podršku SDP-a i HSS-a, Darko Zver iz Fokusa te Mladen Novak. HDZ i SDP kazali su kako neće imati kandidata, a HDZ-ov predsjednik županije Darko Horvat kazao je kako se izbori odvijaju u 'nepoželjnom okruženju'.

-  Hvala na dolasku, nismo se čuli ni vidjeli, najmanje dva mjeseca. Prije svega, iskrena hvala, topla i od srca hvala, to je sve što vam mogu dati i reći. Po ovom vremenu koje nije ugodno, u podne, na radni dan, izostali ste neki s posla, dali mi podršku. Podršku koja mi znači više od ičega. Ono što građani žele je jedino mjerilo da li se netko bavi politikom ili ne. Hvala Facebook grupi podrške koja je prešla 9000 ljudi. To je velika brojka. Hvala svima koji su mi slali poruke. Hvala i svima onima koji su mi stisnuli ruku u gradu ili negdje gdje su me vidjeli. To je poruka koja me obvezuje i koja mi ne dozvoljava da se ne kandidiram. Ne zato jer je to moja osobna želja i ne zato jer su to moje posljedice, nego jer sam uvijek u 15 godina slušao što žele građani, kazao je u Čakovcu, a prenosi e-međimurje. 

11.11.2021. Cakovec- Matija Posavec sluzbeno objavio novu kandidaturu za zupana nakon uhicenja.
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

- Nakon svega mogao sam aktivirati saborski mandat, nisam uzeo ni plaću, čekam da se ovo završi na način da budu sve činjenice dostupne i da se sudi na temelju činjenica. Ljudi me znaju, vjerujem da ćemo ovu ružnu epizodu što prije zaboraviti i da ćemo i dalje Međimurje razvijati. Želim zahvaliti ljudima koji sa mnom danas ovjde, hvala gospodinu Grivcu, gospodinu Glavini, gospođi Cividini, svim načelnicama i načelnicima, hvala predsjedniku stranke umirovljenika. Molim Vas za podršku u ova dva tjedna koliko će trajati kampanja. Nadam se da ću s ovakom podrškom 29. studenog i dalje graditi naše Međimurje, zaključio je. 

>> VIDEO Najavljeno 750 otkaza u Holdingu: Iz Sindikata su zgroženi i kažu, "nećete dobiti niti jednu lipu od nas"

 

Komentara 4

DU
Deleted user
14:33 11.11.2021.

pa ovo je toliko odvratno i ljigavo da se ne može gledati, kakav smo narod takve političare i zaslužujemo, blago onom ko je pobjego iz ove kaljuže

RE
reborn
17:00 11.11.2021.

Ah, ovako raznježen sam bio još samo kada je Stjepan Kovač plakao na presici zbog tobožnjih prijetnji. Blago političarima koji imaju takve naivce za birače.

ZI
zinegoid
20:21 11.11.2021.

s obzirom kakvih župana sve ima, koje je iznjedrio hdz, ovaj je milost božja. neki dan susreo jednog u trgovini, izišao sam odmah, nisam od smrada mogao stajati u trgovini, čekao da ode i da se prostorija provjetri...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije