Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Civilne žrtve rata

Marija Canjko pravdu za ubijenu kćer čeka 20 godina

Marija Canjko
Foto: Davor Javorović/Pixsell
10.07.2015.
u 07:00

Budući da sve bolesnija M. Canjko, za razliku od braniteljeva oca, nema prava ni na kakvu naknadu, KLJP je pokrenuo humanitarnu akciju

– Ne želim umrijeti a da ne dočekam pravdu da moje ubijeno dijete dobije status civilne žrtve rata. To čekam već punih 20 godina – rekla je jučer u Kući ljudskih prava (KLJP) Marija Canjko koja je prije točno 20 godina (10. srpnja 1995.) izgubila kćer Valeriju koju je njen zaručnik, hrvatski branitelj, na radnom mjestu, u Vladinu uredu za izbjeglice u Osijeku, raznio ručnom bombom, ubivši i sebe.

Budući da sve bolesnija M. Canjko, za razliku od braniteljeva oca, nema prava ni na kakvu naknadu, KLJP je pokrenuo humanitarnu akciju za rješavanje njezine teške materijalne situacije.

Donacije se primaju na račun u Hrvatskoj poštanskoj banci: Marija Canjko, IBAN HR1823900013200057677. Procjenjuje se da je 9500 civilnih žrtava rata.

>>Već 20 godina za ubijenu kćer tražim status civilne žrtve rata

>>Pokopan sa svim vojnim počastima, a majka djevojke koju je ubio traži prava

Komentara 1

Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
06:35 11.07.2015.

Vrlo je tesko komentirati u ovakoj situaciji. Jer se radi o samoubojstvu, I druge osobe. Zavo mi je te male curice. Jos je teze razumjeti kako ona more bit civilna zrtva,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije