Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FUNKCIJU PREUZEO PRIMORAC

Marić o novom ministru financija: Poznajem ga, miran je i staložen. Ima sjajnu ekipu u ministarstvu

Foto: Kruno Galjar
1/3
14.07.2022.
u 11:19

Fenomenalna je objava podizanja rejtinga Fitcha. Građanima to ne znači puno, ali u prijevodu to je treća stepenica investicijske zone, komentirao je

Nakon održane konferencije 'Hrvatska kao dio eurozone' izjave za medije dao je Zdravko Marić

Komentirao je novog ministra financija Marka Primorca koji je zamijenio njegovu funkciju. 

- Mislim da je Marko adekvatan za ovu poziciju na koju dolazi. Poznajem ga, miran je i staložen čovjek i ima sjajnu ekipu u ministarstvu financija - kazao je. 

Dotaknuo se i podizanja kreditnog rejtinga od stane agencije Fitch. 

- Fenomenalna je objava podizanja rejtinga Fitcha. Građanima to ne znači puno, ali u prijevodu to je treća stepenica investicijske zone. Razgovarao sam s njima i svi se slažu o istoj ocjeni. Hrvatska je napravila sjajan napredak, i sav napredak je prepoznat, a poruka je jasna: nemojte stati na tome. Bez obzira na to što napuštam ovu poziciju, zahvaljujem se svima i bila mi je velika čast - kazao je. 

Kazao je kako ga građani zaustavljaju i pitaju za savjete. 

- Tečaj je sad poznat, treba vidjeti od banke do banke i tražiti najbolje uvjete. Krediti u kunama će se automatizmom preračunati u eure - kazao je. 

 

Komentara 4

Avatar Zbregov
Zbregov
12:06 14.07.2022.

na vrijeme utekao iz Agrokora, na vrijeme utekao iz vlade, netko mu dobro gleda u grah!...

ST
stefj
11:44 14.07.2022.

Dizanje rejtinga je uvijek super, no to građani osjete nakon kojih godinu dana, prvo javne službe, pa onda ostali... A vidimo da treba poprilično umirivanja javnosti vezano uz njegov odlazak, najveća panika je u realnom sektoru. Već imate Ribića koji se brusi i prijeti novim ucjenama, traži povećanje poreza, imate oporbu (Možemo i Radnička fronta, a i SDP) koji traži uvođenje novih poreza, imate već članke s najavama novih poreza itd... Sve se čini da Marić nije izdržao ili nije želio dalje sudjelovati jer nas očekuje porezna eksplozija, nije se više mogao tome odupirati. Tim tezama pomaže i Plenković koji vrlo neodređeno odgovara kada se priča o novim porezima...

IC
ICCO
11:42 14.07.2022.

Marijana Vizek je lijepo rekla neki dan, građani vidljive koristi od Eura neće vidjeti bar 5 godina. Ako I tada ali dobra vijest je da negativne strane zato-odmah.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije